Sınav Dergisi Dershaneleri Niğde Şubesi, geçtiğimiz hafta sonu öğrencilere ve velilere yönelik konferans düzenledi.

Niğde Kültür Merkezi’nin ev sahipliği yaptığı konferanslarda Prof. Dr. Cengiz Tavukçuoğlu cumartesi günü sabah 10.00’da öğrencilere yönelik  “ Kazanmak Senin De Hakkın” konulu konferans verirken, aynı gün akşam saat 19.00’da düzenlenen “ Sınavda Anne ve Baba Olmak” konulu konferansta da velilere önemli bilgiler aktardı.

Niğde Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mesut Alkan ve bazı eğitimcilerin de katıldığı konferans Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Konferansın açılış konuşmasını yapan Sınav Dergisi Dershanesi Niğde Şube Müdürü Rıfkı Urlu, dershanenin amacının öğrencileri ayrıştırmadan yakın ilgi ve ısrarlı takip ve birebir eğitimle öğrencileri bir üst öğrenime hazırlamak olduğunu söyledi. Öğrencilerinin kayıt anından, dönemi sonuna kadar başarısı, doğru tercihi ve yerleştiği okula kaydına kadar birebir takip edilmekte olduğunu söyleyen Urlu, “ Dershanemizde bu yıl ilk defa 7 gün eğitim verilmekte ve öğretmenlerimiz haftanın belirli günlerinde izinlerini periyodik olarak kullanmaktadırlar. Bu da mezun öğrencilerimize yıl boyunca 35 gün fazladan eğitim imkânı sağlamaktadır. Yayın konusunda öğrencilerimize kaliteli ve güncel yayınlarla destek verilmektedir.

Yine bu yıl ki çalışmalarımız arasında bütün okullar ve öğretmenlerimizle tek tek görüşülerek öğrencilerimizin daha düzenli yetiştirilmesi konusunda ortak çalışmalar yapılmaktadır. Yine öğrencilerimizi daha düzenli yetiştirme anlamında sınav stresleri ile başa çıkma konusunda şimdi olduğu gibi bundan sonra da iletişim uzmanları tarafından düzenli olarak seminerler verilecektir”dedi.

 

SINAVDA ANNE VE BABA OLMAK

Düzenlenen konferanslarda öğrencilere ve velilere önemli bilgiler sunan Prof. Dr. Cengiz Tavukçuoğlu, öğrencilerin sınavlara hazırlıklarında dikkat etmeleri gereken hususlara değindi. Konuşmasını, slayt gösterileriyle zenginleştiren Prof. Dr. Tavukçuoğlu,  öğrencileri bilgilendirirken hem güldürdü, hem hüzünlendirdi. 

“Sınavda Anne ve Baba Olmak” adlı konferansta da önemli açıklamalarda bulunan Prof. Dr., velilerin çocuklarına nasıl yaklaşmaları gerektiği, sınava yakın dönemlerde çocuklarda  gözlenen davranış değişiklikleri ve bu değişiklikler karşısında anne ve baba olarak nasıl tavır alınması gerektiği hususunda bilgiler verdi.  Kopnferansın ardından Prof. Dr. Cengiz Tavukçuoğlu’na çiçeğini veren Mesut Alkan, konferansın önemine değinerek velilerin ve öğrencilerin yararına olacağını belirtti.

 




Editör: TE Bilişim