Serhat Dershaneleri 2011 Seviye Belirleme Sınavı (SBS) öncesi öğrencilerine Atatürk Lisesi’nde SBS provası yaptı.
 
SBS’de heyecanlanan öğrencilerin heyecanlarını azaltmak, onları sınava daha iyi motive etmek ve dershanedeki sınav ortamına alışan öğrencilerin gerçek SBS’de problem yaşamamaları için yapılan SBS provasına öğrencilerin ve velilerin katılımı yoğun oldu.
 
Öğrencilerin erken saatlerden itibaren Atatürk Lisesi’nin bahçesine gelerek sınav saatini beklemeye başladı. Oldukça heyecanlı görünen öğrencilerin SBS heyecanını bir hafta öncesinden yaşamaları hem veliler hem de öğrenciler tarafından memnuniyetle karşılandı. Dershane idaresi, öğrencilere gerçek SBS’de uygulanan kuralları aynen uyguladı. Saat 9.30’da öğrenciler sınıflara alınmaya başlandı. Sınıflarda gözetmenler tarafından sınav kuralları öğrencilere hatırlatıldı. Saat 10.00’da SBS zil ile başlatıldı. Sınav çıkışında görüşleri alınan öğrenciler: SBS heyecanını önceden yaşayarak haftaya hazır olduklarını söylediler.
 
SBS’ye Atatürk Lisesi’nde girecek olan öğrenciler ise “Bizim için çok iyi oldu. SBS’yi şimdiden yaşadık” dediler.
 
Dershane Müdürü İbrahim Yıldırım yaptığı açıklamada; “Öğrencilerimiz zaten çok iyi hazırlandılar. Son 2 haftada deneme yağmuru adı altında 9 deneme yapılıyor. Bu denemelerden birini okulda yaparak öğrencilerimizin SBS’ye daha hazır olmalarını, sınav heyecanlarını yatıştırmalarını amaçlayarak böyle bir prova yapalım istedik. Veli ve öğrencilerimizden gelen olumlu söylemlerden de anlaşıldığı üzere çok yerinde bir uygulama olduğu anlaşılıyor.” Diye konuştu.
 
Yıldırım, “Velilerimizin ve öğrencilerimizin mutluluğu bizi de mutlu ediyor. İnşallah gerçek SBS’de öğrencilerimizin hedefledikleri okulları kazanırlar. Şimdiden tüm öğrencilerimize sınavda başarılar diliyoruz.” Diyerek sözlerini tamamladı.
 
 
 
Editör: TE Bilişim