Selçuk İlköğretim Okulu, 2011-2012 Eğitim-Öğretim yılının son etkinliğini coşku içerisinde gerçekleştirdi. Okuldan bu yıl mezun olan 280 öğrencinin mezuniyet töreni ile Teknoloji Tasarım ve Görsel Sanatlar sergisi aynı gün bir arada yapıldı.


Serginin açılışını Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Karaköse ve Eğitim Denetmenleri Başkanı Nadir Sami Kahraman yaptı. Sergide birbirinden özel ve anlamlı yüzlerce ürün sergilendi. Serginin öğrencilerin el emeği, göz nuru olduğunu belirten Teknoloji Tasarım Öğretmeni Hicran Şahin “Sadece ufku değil ufkun ötesini de görebilen bireyler yetiştirebilmek için velilerimizin çok önemli gördükleri Matematik, Fen Bilimleri, Türkçe  gibi dersler tek başına yeterli olamaz. Bu yüzden Görsel Sanatlar, Teknoloji Tasarım, Beden Eğitimi ve Müzik gibi dersleri de öğrencilerimizi kadar velilerimizin de önemsemesi gerekir” diye konuştu.

280 öğrenci mezun oldu

Sergiden sonra Selçuk İlköğretim Okulu’ndan bu yıl 280 öğrencinin mezuniyet töreni yapıldı. Törende bir konuşma yapan Okul Müdürü Ali Yıldırım, iki etkinliğin bir arada yapılmasının mutluluğunu yaşadığı söyleyerek, “Okulumuzdan mezun olan 280 öğrencimizin geleceklerine doğru attıkları bu önemli adıma tanıklık etmek bizleri duygulandırıyor.  Geleceklerini en iyi şekilde kurmaları için hem eğitim hem de öğretim alanında elimizden gelenin en iyisini yapmak için tüm ekip olarak var gücümüzle mesai kavramı tanımaksızın çalıştık. Onlara küçücük bir şey kattıysak bile dünyalar bizim olur, ne mutlu bize.” dedi.

Konuşmaların ardından okuldan mezun olan 280 öğrenci mezuniyet belgelerini aldı. Okulu birinci bitiren Buket Bayrıl mezuniyet kütüğüne döneminin plakasını çaktı ve okul flamasını yapılan törenle 7. Sınıflar yılsonu birincisi Ahmet Salih Özmen’e teslim etti. Okul birincisi Buket Bayrıl, sekiz yılını geçirdiği okuldan ayrılmanın üzüntüsünü yaşadığını belirterek en güzel anılarını yaşadığı okulunu hiç unutmayacağını söyledi.


Etkinlik okul öğrencilerinin hazırladıkları çeşitli gösterilerle devam etti. Mezun öğrenciler müzik eşliğinde şarkılar söyleyip dans edip gönüllerince eğlendi.



 

Editör: TE Bilişim