Selçuk mahalle Muhtarı İsmail Ünal ‘Niğde’nin en büyük mahalleleri arasında yer alan 40 binin üzerinde nüfusu bulunan Selçuk Mahallesinde bir tane lisenin olmamasına tepki gösterdi.

Muhtar Ünal, Niğde’nin en büyük ve 40 binin üzerinde kayıtlı nüfusa sahip olan Selçuk mahallesinde yıllardır uğraşmamamıza rağmen bir tane lisenin yapılmaması mahallede ciddi tepkilere neden olduğunu dile getirirken, öğrencilerin kilometrelerce yürümek zorunda veya servislerle başka mahallelerdeki okullara gitmek zorunda kalıyorlar. Mahallemizde önceden Fatih Lisemiz vardı onu mahalleden alarak başka bir yere taşınması üzerine şuanda mahallemizde bir tane lise yok. Öğrenciler okudukları okullara gitmek için sabahın erken saatlerinde kalkarak uykulu biçimde gidiyorlar. Biz Selçuk Mahallesi sakinleri olarak mahallemize bir tane lise yapılmasını istiyoruz. kaldığını dile getirdi.

Ünal ‘öğrencilerimiz ve velilerimiz gerçekten her eğitim ve Öğretim yılında ciddi sıkıntılar yaşamakta, Niğde valiliğimize, Milli eğitim Müdürlüğümüze yazılı müracaatlar yaptık, mahallemize bir lise ve ortaokul yapılmasını istediklerini dile getirirken mahallemize birde Niğde belediye başkanlığımızdan sosyal tesis yaptırmasını istiyoruz’ dedi.

Mahallemizde yeraltı çalışmalarında su seviyesinin düşürülmesi ve kanalizasyonların bu alt yapı ile birlikte kızılca deresine akmasının sağlanmasını Niğde belediye başkanımız Rifat Özkan’dan mahallem adına istiyorum diyen mahalle muhtarı Ünal, ‘ bu sorunlar benim değil benim mahalle sakinlerimin sorunlarıdır yetkililerden sorunlarımızın çözüm noktasında ciddi adımların atılmasını mahallem adına istiyorum ‘dedi.
 
 
Editör: TE Bilişim