Niğde merkezde kabul edilen tek KOP Projesi olma özelliğini taşıyan ‘’Selçuk İlkokulu Okusun Canlar,Yeşersin Fidanlar’’ projesi, belirlediği hedeflere adım adım yaklaşmaya devam ediyor.

Proje başlangıç hedefleri arasında  önemli bir yer tutan,‘’ Teknolojik araçların günlük yaşantımızda çok fazla yer almasından dolayı insanların okuma alışkanlıklarını kaybetmesi; insanların günlük yaşantılarında kitap okumaya vakit ayırmamaları, kitap okumanın bir ihtiyaç olarak görülmemesi’’ gerekçeleri proje iskeletinin önemli bir kısmını teşkil etmesinden dolayı; Selçuk İlkokulu’nda okuma gecesi etkinliği düzenlendi.

20 Nisan 2017 Perşembe akşamı saat 20:00’de Selçuk İlkokulu’nda gerçekleşen okuma etkinliğine öğrenciler ve velileri, öğretmenleri ve idarecilerle birlikte katılarak, yarım saat boyunca kitap okudular. Okuma etkinliğine, Niğde İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürleri Ahmet ŞENEL ile Sezai DEMİRHAN da katıldılar. Sınıflarda veliler çocuklarıyla birlikte, projede seçilen kitapları okudular. Şube müdürleri Ahmet ŞENEL ve Sezai DEMİRHAN, kitap okuyan öğrenci ve velileri sınıflarda ziyaret ederek kısa süreliğine sohbet ettiler. Ahmet ŞENEL ’’Selçuk İlkokulu’muzun gerçekleştirdiği bu alışık olmayan güzellikteki proje takdire şayandır. Hedef kitlesini sadece öğrenciye bağlamayıp, veliyi de okuma etkinliğine katan böyle bir projenin hazırlanıp uygulanmasında emeği geçen herkese teşekkürler’’ dedi. Sezai DEMİRHAN ise, ‘’akşamın bu saatinde çocuğunu da alarak okulunda kitap okuma etkinliğine katılan siz değerli velilerimiz, yavrularınızın geleceği adına güzel bir anı bıraktınız’’ diyerek memnuniyetini dile getirdi.

Anne,baba,çocuklar ve hatta dede, anneanne ile babaannelerin de ilgi gösterdiği program; beklentilerin çok üzerinde bir katılımla gerçekleştirildi. Yarım saat boyunca öğretmenleriyle kitap okuyan aileler program bitiminde, okul müdürü Orhan ÇETİN’e memnuniyetlerini dile getirdiler. Yapılan ikramın ardından program sona erdi.
 
Editör: TE Bilişim