Niğde’nin Bor ilçesinde Şehit Bora Çelik Anadolu Lisesince hazırlanan ve Dışişleri Bakanlığı Türkiye Ulusal Ajansının desteklediği Erasmus + Projesi ile öğrencilerin akademik, sosyal becerilerinin geliştirilmesi ve sınav stresini yenmeleri amacıyla düzenlenen  "Sosyal olmak çok mu zor?" adlı proje sayesinde öğrenciler yoga ile sınav streslerini yeniyorlar.

Türkiye ile 4 ülkenin ortaklaşa hazırladığı projede öğrencilere, Türkiye "yaratıcı drama", Portekiz "yoga ve spor aktiviteleri", İtalya "İş birlikçi öğrenme ve tartışma", Polonya "hikaye anlatma", Litvanya ise "düşünce haritaları yöntemleri" konularında eğitim verecek. Bu kapsamda ilk olarak Şehit Bora Çelik Anadolu Lisesi 11. ve 12. sınıf öğrencilerine sınav streslerini yenmeleri ve daha başarılı olmaları için Portekiz'den gelen eğitmen tarafından yoga eğitimi verildi.

Öğrencilerin sosyal yönünü geliştirmek hedefli Erasmus projesi hazırladıklarını söyleyen Proje koordinatörü Hayriye Arı, "Öğrencilerimiz çok fazla sınav stresi ve kaygı yaşadıkları için bu yöntemin öğrencilerimiz için çok faydalı olacağına inandık ve ülkemize arkadaşları davet ettik. Portekizli hocamız eşliğinde bir hafta boyunca yoga seansları düzenledik. Bundan sonra da bu seansları beden eğitimi derslerine ekleyerek öğrencilerimizin stresle baş etmesine yardımcı olmak istiyoruz. Böyle bir uygulama Niğde'de ilk defa yapılıyor. Biz bu uygulamayla diğer okullara da örnek teşkil etmek istiyoruz. Portekizli eğitmenimiz bu yöntemin oldukça başarılı olduğunu söylüyor. Biz de bunu sene boyunca öğrencilerimiz üzerinde uygulayarak deneyeceğiz. Yoga sayesinde öğrencilerimizin sınav stresini yenip daha başarılı olmalarını umut ediyoruz, amacımıza ulaşacağız" dedi.

Portekizli beden eğitimi öğretmeni ve yoga eğitmeni Alberto Claudiono Nunes de yoganın öğrenciler üzerinde çok etkili olduğunu vurgulayarak, "Özellikle Portekiz'de bununla ilgili iyi deneyimlerim var. Bu yöntemi sınıfımda da uyguluyorum. Sadece sınavlardan önce değil sürekli bu aktiviteleri yapıyoruz. Sadece öğrenciler için değil, stres altında olan herkes için faydalı bir yöntem." dedi.
 
 
 
Editör: TE Bilişim