Bilindiği üzere, darbeci General Semih Terzi'yi alnından vurduktan sonra şehit olan Özel Kuvvetler Komutanlığında görevli  Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir'in adı Bor Fen Lisesine verilmesi kararı alınmıştı. Bu haberlerin çıkmasının ardından yeni gelişmeler oldu. 
 
ŞEHİT AİLESİNİN HASSAS DÜŞÜNCESİ
 
Edindiğimiz bilgiye göre; Geçtiğimiz hafta Şehit Astsubay Ömer Halisdemir’in ziyarete gelen protokole okul konusunda  gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür etti.  Şehidimizin ailesi, Bor Fen Lisesinin halen öğrencisi olduğu, mezunlar verdiğini gerekçe göstererek bu okula değil yeni yapılan bir okula isminin verilmesinin daha uygun olduğunu belirtti. Böylesi bir durumda bile çok hassas düşünen Şehidimizin ailesi bu talebini ayrıca yetkili birimlere dilekçe vererek de yetkililerden arz etti. Dilekçesinde gösterilen ilgiden memnuniyetini bildiren Şehidimizin ailesi,  Bor Fen Lisesi’nin yerine  şehit çocuklarının isminin verilecek ise yeni yapılmış ancak henüz öğrencisi olmayan bir okula çocuklarının isminin verilmesini talep ettiler.
 
Şehit ailesi tarafından yapılan bu talep üzerine, Bor İlçesi Mehmetçik Mahallesinde tamamlanan ve önümüzdeki Eylül ayında öğrenci alımına başlanacak olan Bor Anadolu İmam Hatip Lisesine Şehit Astsubay Ömer Halisdemir’in isminin verileceği bilgisi edinildi.
 
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN AÇILIŞA GELECEK
 
Bor İlçesi Mehmetçik Mahallesinde tamamlanan,   24 derslikli, beraberinde yurt ve spor salonunun olduğu kampüs şeklindeki Bor Anadolu İmam Hatip Lisesine yakın zamanda Şehidimizin isminin verileceğini, açılışa ise Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın  ve bir çok  komutanla birlikte emir aldığı Karargah Komutanı  Zeki Paşa ‘nında katılımı ile açılacağının planlandığı  bilgisi edinildi.

Haber; Burcu ÇOPUR
 
Editör: TE Bilişim