Niğde Milli Eğitimi Müdürlüğü tarafından ikincisi düzenlenen Değerler Eğitimi Tiyatro Festivali bu gün başlıyor. İmam Hatip Ortaokulu salonunda üç gün sürecek etkinlikte 22 okul yarışacak.  


Eğitimde Değerler Eğitimi Projesi (EDEP) Niğde’de etkin bir şekilde yürütülüyor. Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da çalışmalar arasında tiyatroya yer verilerek değerlerimiz bu yolla öğrencilere daha fazla benimsetilmeye çalışılıyor.

7-8-9 Mayıs 2014 tarihlerindeki Tiyatro Festivali bu yıl iki kategoride yapılıyor. İlk gün ortaokul kategorisi, ikinci gün lise kategorisi gerçekleştirilecek. Son gün ise ödül töreni düzenlenecek. Niğde genelindeki okullardan toplam 225 öğrencinin kıyasıya mücadele edeceği festival herkese açık olarak sunulacak.

Bu yılki teması “Vefa ve Saygı” olan festivalde 10 dalda ödüller dağıtılacak. Hem ortaokul hem de lise kategorisinde; En iyi Bayan Oyuncu, En İyi Erkek Oyuncu, En İyi Yardımcı Bayan Oyuncu, En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu, En İyi Oyun, En İyi Senaryo, En Değerli Mesaj, Jüri Özel, En İyi Kostüm ve En İyi Dekor Ödülleri olmak üzere toplam 20 ödül verilecek.  

Editör: TE Bilişim