Sabancı Üniversitesi bu yıl Lise Yaz Okulu’nun üçüncüsünü düzenliyor. Lise öğrencilerine üniversite deneyimini yaşatan Sabancı Üniversitesi Lise Yaz Okulu, fen bilimlerinden yönetim bilimlerine; sanattan sosyal bilimlere; dil eğitiminden meslekler ve üniversiteler hakkında bilgilendirici seminerlere uzanan zengin bir içerik sunuyor. 


Sabancı Üniversitesi Lise Yaz Okulu’nda derslerin büyük bir çoğunluğu Türkçe olarak işlenecek. Almanca ve İngilizce verilecek derslere Alman, İsveçli ve Norveçli öğrencilerin katılımı ile uluslararası bir boyut kazanıyor. Böylelikle lise öğrencilerine kendilerini geliştirebilecekleri bir akademik ve kültürel uluslararası bir ortam sunuluyor. 


Ders dışı etkinliklerle desteklenen yaz okuluna, 1 Mayıs 2013 tarihine kadar başvuru web üzerinden yapılabilecek.


Sabancı Üniversitesi lise öğrencilerine yönelik yaz okulunun üçüncüsünü başlatıyor. 1-12 Temmuz 2013 ve 15-26 Temmuz 2013 tarihleri arasında iki dönem olarak uygulanacak Sabancı Üniversitesi Lise Yaz Okulu’nda dersler, Fen Bilimleri, Sosyal Bilimler, Sanat, Yönetim Bilimleri, Dil Eğitimi ile Kariyer ve Meslek Seçimi olmak üzere altı başlık altında toplanıyor.

Ders dışı spor, sanat, kültür ve eğlence etkinlikleriyle zenginleştirilen Sabancı Üniversitesi Lise Yaz Okulu’na 1 Mayıs 2013tarihine kadar başvuru yapılabilecek.

Sabancı Üniversitesi Lise Yaz Okulu zengin bir eğitim programı sunuyor

Sabancı Üniversitesi Yaz Okulu 1-12 Temmuz 2013 ve 15-26 Temmuz 2013  tarihlerinde, ikişer haftalık 2 dönemden oluşuyor. Öğrenciler, bir dönem içinde, farklı ders gruplarından en fazla 3 ders seçebilecekler. İsteyen öğrenciler her iki döneme de kayıt yaptırabilecek. Okula, lise ve üniversite öğrencileri başvurabilecek.

Sabancı Üniversitesi Lise Yaz Okulu’nda 1. dönemin müfredatında; Moleküler Biyoloji, Gen Mühendisliği ve Nano Tıp; Beyin, Bilim ve Sihir; Mekatronik ve İnsansı Robotlar; Astrofizik ve Öte-Gezegenler;  Kuantum Mekanik ve Nano Bilim; Arttrılmış Mekanik I; Mekatronik, Uçan ve Yüzen Robotlar; Mühendislik Dallarında Eğitim ve Sektörler; Girişimcilik ve Başarı; Toplum, Ekonomi ve Politika; Önümüzdeki Yüzyıllarda Küresel Ekonomi ve Çin; Modern Sanatın, 20. Yüzyıl Müziğinin ve Operanın Büyük Eserleri; Görsel İletişim, Tasarım ve Sanat dersleri yer alacak.

İkinci dönemde ise; Moleküler Biyoloji, Gen Mühendisliği ve Nano Tıp; Medikal ve Biyomoleküler Aletlerin Tasarımı ve Üretimi; Bilim, Girişimcilik ve Halka Hizmet; Araştırma, Geliştirme ve Pazarlama; Kozmoloji ve Evren; Kuantum Mekanik ve Nano Bilim; Arttrılmış Mekanik II; Mekatronik ve İnsansı Robotlar; Mühendislik Dallarında Eğitim ve Sektörler; Bir Kentin Tarihi: Konstantinapolis/İstanbul; Batı Sanatının, Klasik Müziğin ve Tiyatronun Büyük Eserleri ve Görsel İletişim, Tasarım ve Sanat dersleri yer alacak.

Her iki dönemde de Temel İngilizce Öğrenimi II dersi yer alacak. Ayrıca, her iki dönemde yer alan Üniversiteler ve Meslekler: Bilgilenmek, Seçmek ve Başarmak başlıklı derste farklı sektörlerden uzman isimler mesleklerini öğrencilere tanıtacaklar.

Sabancı Üniversitesi Lise Yaz Okulu uluslararası bir ortam sunuyor

Sabancı Üniversitesi Lise Yaz Okulu’nda bu yıl Almanca ve İngilizce dersler de yer alacak. Her iki dönemde de müfredatta olan Society and Culture, Economy and Government dersleri İngilizce, Gesselschaft und Kulturen ve Wirtschaft und Verwaltung dersleri ise Almanca işlenecek. Sabancı Üniversitesi Lise Yaz Okulu’na katılan öğrenciler, yabancı dilde verilen derslerde Alman ve İsveçli öğrencilerle birlikte olma imkanı bulacaklar.

Ders dışı etkinlikler

Sabancı Üniversitesi Lise Yaz Okulu, gün içerisine yayılmış ders dışı etkinliklerle öğrencilere sportif, kültürel ve sosyal olanaklar sunuyor.

Sabancı Üniversitesi Lise Yaz Okulu’nda sunulan ders dışı etkinlikler arasında; fitness, tenis, voleybol, basketbol, futbol, grup egzersizleri, dans, yaratıcı drama, güzel sanatlar ve ritim atölyesi yer alıyor.

Üniversite öğrencileri de yaz okuluna katılabilecek

Derslerin Türkçe olarak işleneceği Sabancı Üniversitesi Lise Yaz Okulu, lise öğrencilerine ve formasyonunu zenginleştirme ihtiyacı duyan bütün üniversite öğrencilerine açık olacak.

Ücret ve program bilgisi

Adaylar, tercihleri doğrultusunda, dönemlerden birine veya her ikisine başvurabilecekler. Her dönem en fazla 3 ders seçebilecekler.  Ders başına ücret 700 TL. Bütün adayların konaklamalı olarak kayıt yaptıracağı Sabancı Üniversitesi Lise Yaz Okulu’nun, konaklama ve yemek ücreti, dönem başına 700 TL olarak belirlendi.

Detaylı program için: http://liseyazokulu.sabanciuniv.edu/






Editör: TE Bilişim