Niğde Üniversitesi Beden Eğitim ve Spor Yüksekokulu  Bölüm Başkanı   Doç. Dr. Rüçhan İri profesör  unvanı aldı.



Beden Eğitim ve Spor Yüksekokulu Antrenörlük Eğitimi Bölüm Başkanı  Doç. Dr. Rüçhan İri  profesörlük unvanı aldı. Prof.Dr. Rüçhan İri'yi tebrik eder yeni akademik hayatında başarılar dileriz. 

Prof. Dr.  Rüçhan İri Kimdir?

13.09.1972 yılında Niğde’nin Bor ilçesinde doğdu. İlköğrenimini Zafer ilkokulunda, orta öğrenimini 100. Yıl ortaokulunda ve lise öğrenimini ise Bor Şehit Nuri Pamir lisesinde tamamladı. 1992 yılında Niğde Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulunu kazanan İri, bu bölümden 1996 yılında başarıyla mezun oldu.  Aynı yıl Milli Eğitim Bakanlığına bağlı İstanbul Bayrampaşa Anadolu Lisesinde beden eğitimi öğretmeni olarak göreve başladı. 

1999 yılında Niğde Üniversitesinde araştırma görevlisi olarak göreve başladı. 2000 yılında Sakarya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Beden Eğitimi ve Spor alanında bilim uzmanlığını, 2004 yılında ise Gazi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Beden Eğitimi ve Spor Anabilim dalında doktora unvanını aldı. 2005 yılında Niğde Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’na Yrd. Doç. Dr. olarak atandı. 26 Haziran 2013’te Doçentlik unvanını aldı. Uluslararası indeksli ve ulusal dergilerde ve kongrelerde basılı birçok eserleri bulunmaktadır. Doç Dr. Rüçhan İRİ aynı zamanda Bor Belediye Spor Futbol Takımını çalıştırdı.  Gençlerde ve amatör kümede şampiyonlukları bulunan İri, 1990-1997 yılları arasında futbol hakemliği yaptı. 2008 yılında Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Niğde Şubesi başkanlığı da yaptı. 1998 yılında evlenen Neriman ile Ramazan isimli iki çocuk babası olan Prof.Dr. Rüçhan İri  Niğde Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Antrenörlük Eğitimi Bölümü öğretim üyeliği, Doç. Dr. iken ise bölüm başkanlığı görevinde bulundu. 
 
Editör: TE Bilişim