Geçtiğimiz hafta  İzmir’de yapılan Dünya Robot Yarışması (WRO) Türkiye elemelerinde Türkiye üçüncüsü olan İrfan İlk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yöneticileri ve öğrencilerini makamında kabul etti.

Projenin temel mantığı ve hedefinin anlatıldığı kabulde İlçe Milli Eğitim Müdürü Celalettin Özüdoğru, Okul Müdürü Halil Yurtyapan, projeyi hazırlayan 11. Sınıf öğrencileri Ömer Karaaslan, Hikmet Altıntaş ve Kemal Uz ve proje sorumlusu öğretmenler Kerim Süneçli ve Halit Hamalosmanoğlu hazır bulundu.

Proje ekibi erken geri dönüşüm alanında "YEŞİL BOR" adlı proje dahilinde çalışmalar yaptılar ve bir robot tasarladılar.Tasarlanan Robot bir çizigiyi takip ederek şoför ve elemana ihtiyaç duymadan çöpü toplarken ayrıştırma işlevi yapmakta olup mıknatıs ile metalleri tutarak ayrı bir bölmeye toplar. Fan yardımı ile kağıt ve naylon vb . maddeleri ayrı bir bölmede toplar , cam atıkları ise ilerde şişelerin boğaz kısmına metal halka geçirilerek mıknatıs ile alınır ve tesiste kırılıp ufalanarak , ayrıştırma işlevi tamamlar.

İrfan İlk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tasarladıkları proje ile 27 Kasım 2016 tarihinde Hindistanda yapılacak olan Dünya Robot Olimpiyat Final Yarışmasında Ülkemizi temsil edeceklerdir.


 
Editör: TE Bilişim