TÜBİTAK Liseler Proje Yarışmasında Niğde Üç Madalya ile Döndü TÜBİTAK Liseler Proje Yarışmasında Niğde Üç Madalya ile Döndü

Prof. Dr. Hasan Uslu, Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan’ın ataması ile  Resmi Gazete'de yayımlanan 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu’nun 13’üncü maddesi ile 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2’nci, 3’üncü ve 7’nci maddeleri gereğince Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi rektörlüğüne atanmıştı.

2019 yılından itibaren Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi  Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümünde Profesör olarak görev yapan Prof. Dr. Hasan Uslu, düzenlenen devir teslim töreni ile görevi Prof. Dr. Muhsin Kar’dan devraldı.

 Törende konuşan Prof. Dr. Hasan Uslu, “Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörlüğüne atanmam dolayısıyla başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, YÖK Başkanımız Sayın Prof. Dr. Erol Özvar’a ve değerli YÖK Üyelerimize teşekkür ediyor, atamanın Üniversitemize, Niğde’mize ve Ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. 4 yıl boyunca Rektörlük görevini yürüten ve üniversitemizi fiziki, akademik ve sosyal anlamda büyük hizmetlerde bulunarak bugün bulunduğu önemli noktaya taşıyan değerli Prof. Dr. Muhsin Kar hocamıza teşekkür ediyorum.” dedi.

Görevi devreden Prof. Dr. Muhsin Kar ise Rektörlük görevinde bulunduğu süre içerisinde akademik özgürlük, demokratik ortam ve öğrenci merkezli bir yönetim anlayışının uygulanması noktasında çalışmalarımıza desteklerini esirgemeyen akademik ve idari bütün personele şükranlarını sunarak, Üniversitenin yeni Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu’yu tebrik etti ve başarı dileklerinde bulundu.

Prof. Dr. Muhsin Kar’ın yeni Rektör Prof. Dr. Hasan Uslu’ya çiçek takdim ettiği ve başarılar dilediği devir teslim töreni iyi dilek ve temenniler ile sona erdi.

Prof. Dr. Hasan Uslu kimdir?

1980 yılında Niğde’de doğdu. İlk ve orta dereceli öğretimini İstanbul’da tamamladı. İstanbul Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Kimya Mühendisliği Bölümünden 2002 yılında mezun olan Uslu, 2005 yılında yüksek lisans 2009 yılında da doktora derecelerini İstanbul Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Kimya Bölümünden aldı. 2007-2009 yılları arasında Beykent Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Kimya Mühendisliği Bölümünde Araştırma Görevlisi, 2009-2011 yılları arasında Yrd. Doç. Dr. olarak görev yaptı. 2011 yılında Üniversitelerarası Kurul tarafından Doçent unvanı almaya hak kazandı. 2011-2016 yılları arsında Beykent Üniversitesinde Doçent, 2017-2018 yıllarında Esenyurt Üniversitesinde Profesör, 2018-2019 yılları arasında Aydın Üniversitesinde Profesör olarak çalışmıştır. 2019 Mayıs ayında Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümünde Profesör olarak çalışmaya başlamıştır.

Prof. Dr. Hasan Uslu akademik kariyeri yanında çalışmış olduğu kurumlarda, İstanbul Aydın Üniversitesi Rektör Yardımcılığı, Esenyurt Üniversitesi Rektör Yardımcılığı, Mühendislik Fakültesi Dekanlığı, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Vekilliği, Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü, Konservatuar Müdür Vekilliği, Üniversite Senato Üyeliği, Üniversite Yönetim Kurulu Üyeliği vb. birçok komisyon üyelikleri gibi idari görevlerde bulunmuştur. 2 yıla yakın bir süre Üniversitelerarası Kurul Üyeliği de yapmıştır.

Prof. Dr. Hasan Uslu’nun akademik olarak 120’den fazla uluslararası atıf indekslerine (SCI)  giren makalesi ve bunlara ait 2000’den fazla atıfı bulunmaktadır. H indeksi 24, i-10 indeksi 64’tür. Çalışmış olduğu üniversitelerde birçok defa farklı yıllarda en fazla yayın yapan bilim insanı ödülleri almıştır. Profesör Ioannidis ve arkadaşları tarafından 2020 yılında yapılan ve Mendeley Data tarafından basılan çalışmada Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları listesinde yer almıştır. Ayrıca “6-10 Şubat 2021 tarihli Google Scholar verileri ile H indeksi ve atıf sayısına göre yapılan araştırmada Türkiye’nin En Etkili 6000 Akademisyeni sıralamasında 1900. sırada yer almıştır.

Prof. Dr. Hasan Uslu İstanbul’da görev yaptığı dönemlerde birçok sanayii kuruluşuna danışmanlıklar yapmıştır. Firmaların TUBİTAK-TEYDEB projeleri ile ithal edilen ürünlerin yerini alacak ürünler geliştirilmesine büyük katkılar sağlamıştır.

2019 yılında Memleketi Niğde’de çalışmaya başlamasından sonra, Niğde bölgesinde çıkarılan Kalsit Madeni ile ilgili tarım sektöründe kullanılan ithal bir ürünün yerini alabilecek yerli bir ürün geliştirme projesi ile KOSGEB tarafından desteklenerek şirketleşme faaliyetinde de bulunmuştur.

Prof. Dr. Hasan Uslu, evli ve bir çocuk babasıdır.

Editör: TE Bilişim