Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü  Prof. Dr. Muhsin Kar, TV Net Tercih Rehberi, Akit TV Eğitim Atlası ve 24 TV Tercih Rehberi programlarının canlı yayınlarında, Yükseköğretim Kurumları Sınavının ardından tercih yapacak adaylara Üniversiteyi tanıttı.

Rektör  Prof. Dr. Muhsin Kar programlarda, Üniversitenin tarihçesi, öğrenci ve akademik personel sayıları, dijital dönüşüm sürecinde yürütülen öğrenci odaklı çalışmalar, stratejik önceliklerimiz ve dahil olduğumuz değişim programları ile Üniversite  öğrencilerine sunduğu sosyal, kültürel ve sportif imkanlar hakkında detaylı bilgiler verdi.

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitenin 30. yılına girdiğini ifade eden Rektör  Prof. Dr. Muhsin Kar, Üniversite  bünyesinde 13 Fakülte, 4 Enstitü, 2 Yüksekokul, 1 Konservatuvar, 6 Meslek Yüksekokulu ve 14 Araştırma Merkezinin bulunduğunu ifade ederken 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılında 9 yeni programın açılırken, 4 yeni programımıza öğrenci alacağımızı da sözlerine ekledi.

Öğrenci Odaklı Yaklaşım ile Yürütülen Dijitalleşme Süreci

Öğrenci merkezli bir Üniversite olarak Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesinin, dijitalleşme anlamında da hem iş süreçleri hem de öğrenci odaklı olarak önemli işler gerçekleştirdiğini ifade eden Rektör  Prof. Dr. Muhsin Kar, öğrenci memnuniyetini önemsediklerini, öğrencilere aktif danışmanlık hizmeti sunduklarını ve yeterliğe dayalı bir eğitim-öğretim müfredatı uyguladıklarını da önemle vurguladı.

Rektör  Prof. Dr. Muhsin Kar buna ek olarak lisansüstü programlarda tez konusu önerisine ilişkin süreçlerin dijital ortama alınarak Master ve doktora yapan öğrencilerin, TÜBİTAK proje başvurularında olduğu gibi, tez önerilerini enstitülerimizin belirlediği formatta dijital olarak hazırlayıp danışmanlarına gönderebildiklerini ve danışmanların da ana bilim dalı başkanlığı üzerinden enstitüye gönderebildiğini, harçların kredi kartı ile yatırabilmesi için Sanal Pos Ödeme Sisteminin geliştirildiğini, öğrenci değişim programlarına online başvuru yapılabildiğini, EBYS üzerinden imzalanan öğrenci belgelerinin alınabildiğini, derse giren öğretim elemanı ve öğrenci etkileşiminin yapılabilmesi, spor alanları ile sinema rezervasyonunun talep edilmesi gibi işler ile öğrencilerin her türlü talep, öneri, sorun ve şikâyetlerini geri bildirimli bir şekilde yapan İstek Yönetim Sistemini kurulması çalışmalarının gerçekleştirildiğini ifade etti.

Bor İlçe Halk Kütüphanesinde Kültürel Söyleşilere Devam Bor İlçe Halk Kütüphanesinde Kültürel Söyleşilere Devam

Rektör  Yeni Nesil Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi ve Üniversitede Yürütülen Değişim Programları ile İlgili Değerlendirmelerde de Bulundu

Enerji, tarım-gıda ve nanoteknoloji alanlarının, Üniversite  tarafından öncelikli alanlar olarak belirlenmiş olduğunu aktaran Rektör  Prof. Dr. Muhsin Kar, Yeni Nesil Tarım Fakültemizde, gelişmiş modern araştırma ve uygulama altyapısına sahip olunduğunu, tercih edecek yerleşecek öğrencilerine merkez yerleşkede barınma imkanı sunulduğunu, yurtdışında ve özel sektörde önemli staj imkanlarının bulunduğunu ve diğer üniversiteler ile akademik ikili iş birlikleri ve değişim programlarına etkin katılımın sağlandığını söyledi.

Rektör  Prof. Dr. Muhsin Kar tarım-gıda konusunda kuraklığa dayanıklı ürünlerin üretilmesine yönelik olarak Üniversitemizde çok ciddi çalışmaların yapıldığını, enerji alanında ise daha çok lisansüstü eğitimlere yönelindiğini belirterek gelecekte bu iki alan ile birlikte nanoteknoloji alanında önemli gelişmelerin olmasını beklediğini ve bu konularda yapılan çalışmaların değerli olduğunu aktardı.

Rektör  Prof. Dr. Muhsin Kar ayrıca Üniversitemizin yurtdışında 40’a yakın ülkeden 100’den fazla üniversite, kurum ve kuruluş ile akademik anlaşması bulunduğunu ve Üniversitemiz öğrencilerine uluslararası standartlarda eğitim-öğretim fırsatının sunulduğunu sözlerine ekledi. Rektör  Üniversitenin  Farabi Değişim Programı, Mevlana Değişim Programı, Orhun Değişim Programı ve Erasmus+ (Plus) Değişim Programlarına dahil olduğunu da ayrıca belirtti.

Barınma Sorunu Olmayan Etkin Sosyalleşme İmkanı Sunan Üniversite

Üniversitede aktif 66 Öğrenci Kulübünün bulunduğunu ve 10.000’e yakın öğrencinin bu kulüplere üye olduğunu söyleyen Rektör  Prof. Dr. Muhsin Kar kulüplerin etkinlik yapmaları için teşvik edildiğini ve kampüsüzde sınırsız ve ücretsiz Wi-Fi bağlantısı, ana kampüs içinde ücretsiz servis, kampüs içinde sunulan sağlık hizmetleri, 750 kişiye hizmet verebilecek oturma kapasitesine sahip, bilgi aktarım işlevleri yapılabilecek Merkez Kütüphane bulunduğunu da aktararak ulusal ve uluslararası konferanslar ile öğrencilerin akademik ve kişisel gelişimine de destek sağladığını belirtti.

Kampüs Çarşı içinde yer alan kafeterya, sinema ve restoran, yiyecek, içecek ihtiyaçlarının uygun fiyatlara karşılandığı market, kampüs içersinde yer alan hediyelik ve hatıra eşyalarının satışının yapıldığı ofis ve kampüs içinde yer alan postane ve banka ATM’leri ile öğrencilerimize nitelikli bir eğitim vermeye gayret ettiklerini aktaran Rektör  Prof. Dr. Muhsin Kar tercihlerin tüm aday öğrencilere hayırlı olmasını dileyerek açıklamalarını sona erdirdi.

Editör: TE Bilişim