1944 yılında kurulan Kazak Kızlar Milli Pedagoji Üniversitesi, Gününde 6 fakültesi ile eğitim öğretim faaliyetine devam etmektedir. 25 Aralık 2018 tarihinde ilk Kazakistan Cumhuriyeti’nin ilk Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev’in kararıyla “Milli” üniversite statüsü kazanan Kazak Kızlar Milli Pedagoji Üniversitesi, Kazakistan’ın köklü üniversitelerinden biri olarak 2019 yılında 75. kuruluş yıldönümünü çeşitli etkinlikler ile kutladı.

Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar’ın da yer aldığı etkinliğe, Farabi ve Milli Tarım Üniversitelerinin Rektörleri, Kazak Kızlar Milli Pedagoji Üniversitesi eski mezunları, öğretim elemanları ve çok sayıda davetli katıldı.

Tiyatral ve çeşitli dans gösterilerinin de yer aldığı ve Üniversiteye emeği geçmiş öğretim elemanlarına teşekkür belgesinin verildiği etkinlikte, Kazak Kızlar Milli Pedagoji Üniversitesi Müzik Grubu Aigul’ün ilk kurucuları ve mevcut üyeleri de ayrı ayrı konser verdiler.

Etkinlikte açıklamalarda bulunan Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar açıklamasına, mesleki ve akademik dürüstlüğü bir vizyon olarak benimsemiş olan Kazak Milli Kızlar Pedagoji Üniversitesi’nin 75. kuruluş yılını tebrik ederek başladı.

Açıklamalarının devamında, Kazak Milli Kızlar Pedagoji Üniversitesi ile birlikte başlattıkları “Uluslararası Türk Dünyası Araştırmaları Sempozyumu” hakkında bilgiler veren Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar, “Bir marka haline gelen bu sempozyum, Türk Cumhuriyetlerinden birçok bilim insanını bir araya getirirerek sorunlara ortak çözümlerin arandığı uluslararası bir platforma dönüştü” ifadelerini kullandı ve bu sempozyumun yedincisinin Haziran 2020’de Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi ev sahipliğinde yapılacağını da sözlerine ekledi.

Rektör açıklamalarının sonunda, “Hepimizin bildiği üzere Türkiye ve Kazakistan ortak bir tarihe, dile ve kültüre sahip kardeş iki ülkedir. Kazak Milli Kızlar Pedagoji Üniversitesi de bize bu kardeşliği misafirperverlikleri ile hissettirdi. Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi olarak Kazak Milli Kızlar Pedagoji Üniversitesi’nin başarısını başarımız olarak görüyor ve güvenilir bir paydaşı olarak her zaman yanında olacağımızı ifade ediyoruz” dedi.

Editör: TE Bilişim