Kazak Milli Kızlar Pedagoji Üniversitesi’nin 75. kuruluş yılı etkinliklerine katılan Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhsin Kar’a, Türk Dünyası ile ilişkileri geliştirmek ve bu ilişkilerin devamlılığını sağlamak adına yaptığı değerli çalışmalar dolayısıyla Kazak Milli Kızlar Pedagoji Üniversitesi tarafından “Fahri Profesörlük” verildi.

Rektör Kar: Bu Ortaklık Türk Dünyası İçin Örnek Teşkil Ediyor

Kendisine “Fahri Profesörlük” unvanının verildiği “Kazak Milli Kızlar Pedagoji Üniversitesi’nin 75. Kuruluş Yılı Etkinlikleri”nde açıklamalarda bulunan Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi’nde Rektör olarak göreve başladığı dönemde ilk yurtdışı ziyaretini, misyonunu “Dünyanın en iyi uygulamalarına dayanarak insan kaynaklarının gelişmesine katkıda bulunmak” olarak açıklayan Kazak Milli Kızlar Pedagoji Üniversitesi’nin Rektörü Prof. Dr. Gaukhar Aldambergenova’nın davetlisi olarak bu üniversiteye yaptığını ifade etti.

Gerçekleştirdiği bu ziyaretin ardından Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi ve Kazak Milli Kızlar Pedagoji Üniversitesi olarak, iki üniversite arasındaki bağları kuvvetlendirmek adına yeni işbirliği alanlarının belirlendiğini ve bu alanlardaki işbirliklerinin kararlı bir şekilde yürütülmesini kararlaştırdıklarını belirterek bu ortaklığın Türk Dünyası için örnek teşkil ettiğini vurguladı.

Rektör Kar: Yüksek Lisans Çift Diploma Programlarımız Açılma Aşamasında

İki üniversite arasında yapılan ortaklık anlaşmalarının kağıt üzerinde kalmadığını ifade eden Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar, akademik ve idari personel ile öğrenci değişimleri ile somut adımların atıldığını belirtirken, Yüksek Lisans Çift Diploma programlarının da açılma aşamasında olduğunun müjdesini verdi.

Türkiye ve Kazakistan arasında ortak bir geçmiş bağının yanı sıra farklılıkların da bulunduğundan bahseden Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar, bu farklılıkları karşılıklı samimiyet, iyi niyet, güven ve dostluk ile aştıklarını da sözlerine ekledi.

Rektör Kar, “Kazakistan’ın ekonomik, sosyal ve kültürel kalkınmasına katkı sağlayan Kazak Milli Kızlar Pedagoji Üniversitesi’nin 75. kuruluş yıldönümünü kutluyor, sizleri saygı ile selamlıyorum. Uzun yaşa Kazak Milli Kızlar Pedagoji Üniversitesi!” ifadeleri ile sonlandırdı.

Editör: TE Bilişim