Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhsin Kar, proje kültürünün yaygınlaştırılması amacıyla daha önce TÜBİTAK projesi hazırlayan ve projesi devam eden akademisyenlerle bir araya geldi.

Şehit Ömer Halisdemir Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen kahvaltılı toplantıya; Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar’ın yanı sıra Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İlyas Gökhan ve Prof. Dr. Cahit Tağı Çelik ile üniversitenin farklı bölümlerinde görev yapan toplam 54 akademisyen katıldı.

Eğitim-öğretim, Ar-Ge ve toplumsal fayda konularında yapılacak çalışmalar hakkında görüşlerin de sunulduğu toplantı Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar’ın açılış konuşması ile devam etti. Konuşmasında, TÜBİTAK projesi yapmış ya da Avrupa Birliği projesi deneyimi olan akademisyenlerin görüşlerinin oldukça önemli olduğunu belirten Prof. Dr. Muhsin Kar, “Bu toplantı, proje kültürünün yaygınlaştırılması ve yönetim olarak bu konuda üzerimize düşen sorumlulukları tespit edebilmemiz açısından oldukça önem arz etmektedir. Bu vesile ile yapabileceğimiz çalışmaları daha sağlıklı bir biçimde değerlendirebileceğimizi düşünüyorum” dedi.

Kahvaltılı toplantı; TÜBİTAK projesi deneyimi olan akademisyenlerin görüş, öneri ve deneyimlerini paylaşması ile devam etti.

TÜBİTAK proje başvuru ve yürütücülüğü konusunda karşılaştıkları güçlükleri ve deneyimlerini ifade eden akademisyenler ayrıca, proje kültürünün yaygınlaşması için birçok öneride bulundu.

Önerileri dikkatle dinleyen Rektör Kar, üniversitenin imkânları ve altyapısının tanıtılması noktasında bilimsel faaliyetlerin önemli bir fonksiyonu olduğunu vurguladı. Prof. Dr. Muhsin Kar, proje kültürünün yaygınlaştırılması için gayret göstereceklerini ifade ederek göreve geldikleri andan itibaren Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenecek olan çalıştay, kongre, sempozyum gibi çalışmalara destek olduklarını ve olmaya devam edeceklerini kaydetti.

Toplantı, Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar’ın gösterdikleri gayret ve ilgiden dolayı katılım gösteren akademisyenlere teşekkür etmesinin ardından sona erdi.
 
Editör: TE Bilişim