Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhsin Kar, Kazakistan’ın Almatı kentinde düzenlenen ve Üniversitemizin de ortağı olduğu “3. Uluslararası Ekonomi, Finans ve Enerji” kongresine katıldı.

Ahmet Yesevi Üniversitesi Avrasya Araştırma Enstitüsü ev sahipliğinde gerçekleşen kongreye, Nobel Ödülü sahibi Türk bilim adamı Prof. Dr. Aziz Sancar davetli konuşmacı olarak katıldı. Prof. Dr. Aziz Sancar kongrede yaptığı konuşmasında “1000 yıl önce Türk dünyası bilimde öndeydi, sonra derin bir uykuya daldı. Çin de bizimle benzer süreçleri yaşadı ama şimdi toparlanıp bilimsel üretimde tekrar ilk sırayı alıyor. Oturup düşünmemiz lazım” dedi.
Kongrenin açılış paneli Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar’ın konuşması ile başladı. Konuşmasında, İkinci Dünya Savaşı sonrası kurulan uluslararası siyasi ve ekonomik düzen ve bu süreçlerin dayandığı temel ilkelerin, ciddi meydan okumalar ve sorgulamalarla karşı karşıya bulunduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar, “Üretimin, ticaretin, bilginin, sermayenin küreselleştiği bir ortamda yükselen ekonomilerin, küresel ekonomik düzenin yönetim mekanizmalarının reformdan geçirilmesine yönelik taleplerine merkez ülkelerin direnç göstermesi kaotik bir küreselleşmeye doğru ilerlediğimizi göstermektedir ve bu yeni süreç belirsizlikleri daha da artırmaktadır” ifadelerini kullandı.

Kazakistan ziyareti sırasında, Kazak Milli Tarım Üniversitesi ile işbirliği ve öğrenci ile akademik personel değişim anlaşması imzalayarak bir dizi temaslarda bulunan Prof. Dr. Muhsin Kar, Kızlar Devlet Pedagoji Üniversitesinde eğitim gören Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi öğrencilerini de ziyaret etti.
 
Editör: TE Bilişim