Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür’den  Üniversite Adaylarına Tercih Mesajı


Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür, Üniversiteye bu yıl başlayacak öğrencilerin tercihlerine yönelik bir mesaj yayınladı.

Prof. Dr. Görür, mesajında; “Son derece uzun ve zorlu bir süreçten geçerek yükseköğretim tercihi yapma noktasına geldiniz. Yapacağınız tercih, hayatınızın bundan sonraki kısmını doğrudan etkileme bakımından büyük önem taşıyor” dedi.

Üniversitede alınan eğitimin büyük önem taşıdığını vurgulayan Prof. Dr. Görür, ancak esas belirleyici sürecin, mezuniyet döneminde edinilen akademik altyapıyı iş yaşamınızda ne kadar kullanabildiğinizden geçtiğini söyledi.

Öğrencilere seslenen Prof. Dr. Görür; “Öğrenim göreceğiniz üniversitenin sizlere sağlayacağı koşullar önemli olmasına rağmen sizlerin kendinizi geliştirmek adına harcayacağınız çaba daha büyük önem taşımaktadır” diye konuştu.

Prof. Dr. Görür; “İş yaşamına erken başlamak, yabancı dil öğrenmek, geliştirici sosyal kulüp faaliyetlerine katılmak, kültürel, sanatsal ve bilimsel etkinliklere katılmak üniversite sonrası uyum sürecini hızlandıracak unsurlar olacaktır” dedi.

Öğrencilerin Yüksek öğretim hayatını başlatacak bu tercih sürecinde bütün bu unsurları dikkate alarak hareket etmeleri gerektiğinin altını çizen Prof. Dr. Görür, “Tercih yapma işleminin uzmanlık gerektiren bir iş olduğunu düşünerek tercihlerinizi yaparken mutlaka konunun uzmanlarına danışmanız hatta mümkünse farklı birkaç uzmandan görüş almanız yararlı olacaktır” dedi.

Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür, Tercih konusunda yayınladığı mesajında daha sonra şunları söyledi:

“Bu aşamada yapacağınız en büyük hata; neresi olursa olsun yerleşeyim, düşüncesiyle hareket etmektir. Tercihlerinizi geniş bir yelpazede düşünmelisiniz. Sizlere tanınan tercih haklarını kullanılırken sadece tek bir üniversite ya da tek bir bölüm seçmeniz yerleştirilmeniz açısından son derece risklidir.

Unutmamalısınız ki, bu süreçte yapacağınız hata yaşamınızın bundan sonraki kısmını olumsuz etkileyebilir.

Üniversiteler, evrensel nitelikli bilgi üretmek, uluslararası ölçütlere uygun eğitim vermek ve rekabet ortamına uyum sağlayacak insan kaynağını yetiştirmek mecburiyetindedir.

Bu bakımdan tercih ettiğiniz üniversitenin, yeteneklerinizi keşfetme, girişimci, yenilikçi, katılımcı ve yaratıcı bireyler olarak yetişme yolunda sizlere yeni ufuklar açacak bir eğitim anlayışına sahip olması büyük önem taşımaktadır.

Niğde Üniversitesi, 20 yıllık geçmişinden edinilen tecrübeyle, birçok konuda ülkemizin önemli eğitim kurumları arasında yer almayı başarmıştır. Eğitim öğretim faaliyetlerini 7 Fakülte, 3 Yüksekokul, 6 Meslek Yüksekokulu, 3 Enstitü, 3 Araştırma ve Uygulama Merkezi, 1 Sürekli Eğitim Merkezi ile sürdürmektedir.

Evrensel değerleri benimsemiş, modern araç ve gereçlere sahip, bilgi üreten, ürettiği bilgiyi teknolojiye dönüştüren ve insanlığın hizmetine sunan, uluslararası standartları yakalamış, toplumsal değerlere duyarlı, sorgulayan, katılımcı, paylaşımcı bireyler yetiştirme ilkesini benimsemiş bir eğitim kurumu olan Niğde Üniversitesi’ne sizleri de davet ediyorum.

Geleceğimizin teminatı siz gençlerimizi, fikri hür vicdanı hür nesiller olarak Türkiye’nin aydınlık yarınlarını inşa etmek üzere üniversitemizde görmeyi arzu ediyor, başarılarla dolu bir eğitim dönemi geçirmenizi diliyorum.”

 

 

Editör: TE Bilişim