Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhsin Kar, NTV’de yayınlanan “Doğru Tercih” adlı programa canlı yayın konuğu olarak katıldı. Üniversite tercihi yapacak olan gençlerin yoğunlukla takip ettiği “Doğru Tercih” programında, Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar, üniversite ile ilgili birçok konuda bilgi vererek üniversite öğrenci adaylarına neden üniversitemizi tercih etmeleri noktasında da açıklamalarda bulundu.

Rektör Kar: Stratejik Alanda Öncelikli Olarak Belirlediğimiz Üç Alan Var
Canlı yayın programında, üniversitemizin stratejik alanda önem verdiği yönlere değinen Rektör Kar, “Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi olarak bazı stratejik öncelik verdiğimiz alanlar var. Bu alanları Enerji, Nanoteknoloji ile Tarım ve Gıda olarak belirledik. Üniversitemizin alt yapısı da belirlemiş olduğumuz bu üç alan ile uyumluluk gösteriyor. Yani ayağı yere basan ve gerçekleştirilebilecek hedeflerimiz mevcut” dedi.

Nanoteknoloji alanında güneş enerjisi üreten tek üniversite olduğumuzu vurgulayan Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar, Doğuş Vakfının katkılarıyla yapılan Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültemizin de gerek fiziki gerekse teknolojik altyapısıyla ülkemizin en önemli fakültelerinden biri olduğunu ve fakültenin bölümlerinde okuyan her öğrenciye başarıları devam ettiği süre boyunca burs verildiğini de aktardı.

Rektör, üniversitenin Türk Dünyasını merkeze alan bir anlayış ile hareket ederek, özellikle Orta Asya’nın yükselen yıldızı Kazakistan üniversiteleri ile iyi ilişkiler içerisinde olunduğunu ifade etti. Maarif Vakfı ile de ortaklıkların yapıldığının altını çizen Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar, “Bu kanallar sayesinde uzak bölgelerde üniversitemizi tanıtma fırsatı elde ediyoruz. Yapmış olduğumuz anlaşmalarımız sadece kağıt üzerinde kalmıyor, bu anlaşmalarımızı somut adımlarla destekliyoruz” dedi.

Rektör Kar: Sektör İhtiyaçları Değişiyor
Öğrencilerin hayata hazırlıkları hakkında da görüşlerini beyan eden Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar, eğitim-öğretim materyallerinin değiştiğini belirterek, “Günümüzde sektörlerin ihtiyaçları değişime uğramış durumda. Bilişim teknolojilerini kullanabilen ve kendisini çalıştığı firmalara ait hissedebilen, bunun yanında firmaya artı değer katabilen çalışanlar tercih ediliyor. Kişiler öncelikli olarak kendilerine artı değer katarak ardından çalıştıkları firmalara bunu yansıtmak durumundalar. Özel sektör şuan da ciddi bir istihdam sağlıyor. Geçmişten günümüze bu sektördeki rekabette gözle görülür biçimde artış var” sözlerini kullandı.

Rektör Kar: Niğde, Huzurlu ve Yaşam Maliyeti Uygun Bir Şehir
“Doğru Tercih” adlı programdaki açıklamalarının son kısmında Rektörümüz Prof. Dr. Muhsin Kar, “Niğde, sosyal imkanları, tarihi geçmişi ve birikimi ile oldukça değerli bir Anadolu şehri. “Medeniyetlerin Yaşatıldığı Şehir” olarak anılan bu güzel şehir huzurlu, yaşam maliyeti açısından oldukça uygun ve ulaşımı oldukça kolay. Ayrıca, üniversitemizde sunduğumuz fiziki, teknik ve sosyal imkanların yanı sıra eğitim kalitemizle tüm öğrencilerimizi bu güvenli şehirde kaliteli bir eğitim vadediyoruz” ifadelerine yer verdi.
 
 
Editör: TE Bilişim