Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür, üniversitenin kuruluşunun 20. yılında kendisinin görevde bulunduğu son 3 yılın değerlendirmesini  Basın Mensupları ile paylaştı.


 Basın Brifinginin slayt görüntüsünü indirmek için TIKLAYIN

Üniversite Senatosu toplantı salonunda basına verilen brifing de Prof.Dr. Adnan Görür Üniversite hakkında basını bilgilendirdi. Görür, görevde bulunduğu süre içerisinde yapılan faaliyetlerin değerlendirmesini  ve  istatistiki sunumunu yaptı.

  

Değerlendirme toplantısında konuşan Rektör Prof.Dr. Adnan Görür, Göreve geldiği Haziran 2009’dan bu güne kadar Fakülte, Enstitü, Yüksek Okul ve Meslek Yüksek okul sayısını artırdıklarını belirterek, Üniversitenin 1992 yılında kuruluşundan kendisinin göreve başladığı döneme kadar, 17 yıl içerisinde 68 program kurulmuş iken, kendisinin görevde bulunduğu 3 yıl içerisinde 70 program kurulduğunu belirtti.  

 

TARIM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ TÜRKİYE’DE BİR İLK – 200 KİŞİLİK YURT DAHA

 Rektör Görür, Doğuş grubu tarafından yapılacak olan Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi inşaatının başladığı ve bölümleri itibari ile Türkiye’nin bu konuda tek Fakültesi olduğunu söyledi. Görür “ İsmi Ayhan Şahenk Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi olan binanın inşaatı Niğde Üniversitesi kampusu içerisinde başladı. Ayrıca Doğuş Grubu tarafından 200 kişilik öğrenci yurdu yapılacağını, diğer yandan Mimarlık Fakültesi ve İletişim Fakültesi de önümüzdeki eğitim öğretim yılında eğitim vermeye başlayacak." dedi.

 

Rektör Görür, yaptığı değerlendirme de, 17 üniversite ile akademik işbirliği yaptıklarını ve üniversitede öğrenci sayısının 2009 yılında 10 bin 169 öğrenci ile devir aldığını 2012 yılında ise yeni açılan bölümlerle yüzde 60 artışla 16 bin 216 öğrencinin eğitim gördüğünü söyledi.

 

ÜNİVERSİTE-KENT-SANAYİ İŞBİRLİĞİ İLE BÖLGESEL KALKINMAYA KATKI

Rektör Adnan Görür, "Niğde Üniversitesi'nin 15 Haziran 2009 tarihinden önce hiçbir yurtdışı üniversite ile akademik işbirliği bulunmuyordu. Rektörlük görevim süresince ekibimizle yaptığımız görüşmelerle İtalya, ABD, Macaristan, Sırbistan, Bosna Hersek,  Makedonya, Kosova,  Kazakistan gibi ülkelerden 17 üniversite ile akademik işbirliği protokolü gerçekleştirilmiştir." diye konuştu.

 

Görür, "Üniversite - sanayi İşbirliği kapsamında üniversitenin, kentin ve sanayinin, proje destekli programları takip etmesini ve katılımını sağlamak, dış dünya ile entegrasyonuna katkıda bulunmak, üniversite-kent-sanayi üçgeninde işbirliği oluşturmak, bölgesel kalkınmaya katkıda bulunmak, AR-GE ve proje kültürünü geliştirmek görevleri vardır, bu konuda bir çok çalışmalar yapılıyor. Yurt dışından staj ve eğitim almak için öğrenci ve öğretim üyesi değişimi yapılıyor, ilk defa 2010 yılından bu yana yabancı öğrenci alınıyor” dedi.

BİLİMSEL YAYINLARDA 15. SIRADA

 Rektör Prof.Dr. Adnan Görür basın mensuplarına yaptığı değerlendirme de, Bilimsel yayın sıralamasında tıp fakülteleri olmayan üniversiteler arasında 15’inci  olduklarını,  üniversite-sanayi işbirliği ile bir çok proje geliştirdiklerini, katılımcı bir yönetim uygulama çabası içinde olduklarını, öğrencilerin karar mekanizmasında doğrudan yer aldığını, personel eğitim ve değerlendirme toplantılarının yapıldığını, sosyal sorumluluk bilinci ile bir çok sempozyum, çalıştay, eğitim seminerleri, toplantı ve panel gerçekleştirdiklerini belirttiği konuşmasında, Üniversitenin 10 ayrı yerleşim alanında hizmet verdiklerini,  son 2,5 yılda  kapalı alan oranının bu yıl sonuna kadar % 42 oranında artmış olacağını, spor tesisleri artış oranının ise son üç yılda % 115 olduğunu, İlçelerde bulunan tesisleşmenin artırıldığını, yeni spor tesislerinin yapıldığını belirtti.

 

BİNA VE TESİS EKSİKLİKLERİ GİDERİLİYOR

 Görür, devam eden projeler den bahsederken ; Eğitim Fakültesi inşasının 1. Etabının 2012 yılında tamamlanacağını, Merkezi Araştırma Laboratuarının tamamlandığını ve iç donanımının eksikliklerinin giderilmesine çalışıldığını, Niğde için büyük bir eksiklik olan büyüklü küçüklü toplantı salonlarının bulunduğu Kültür Merkezi ve Kongre binasının devam ettiğini ve yıl sonunda bitirileceğini, Mimarlık ve Mühendislik Fakülteleri ek derslik ve bina inşaatlarının devam ettiğini, Üniversitenin alt yapısının büyük bölümünün tamamlandığını ve halen devam eden onarım ve alt yapı çalışmalarının olduğunu söyledi.

 

30’UNCU YILINDA İLK 30 ÜNİVERSİTE ARASINDA OLMAK HEDEFLENİYOR

Rektör Görür konuşmasının son bölümünde hedeflerini başlıklar halinde anlattı. Hedeflerinin  Eğitim-Öğretim de daha kaliteli hale gelmek, laboratuarların iyileştirilmesi, öğrencilerin araştırma ve Ar-Ge çalışmalarına daha çok dahil edilmesi, Ar-Ge çalışmalarında süreklilik ve rekabet edebilirlik, Üniversite-Kent-Sanayi işbirliği, teknokent  çalışmalarına hız vermek, bilim ve teknoloji alanında uluslar arası rekabet gücüne sahip olmak,  Niğde Üniversitesi’nin 30’uncu  yılında ilk  30 Üniversite arasında yer almak gibi bir çok hedeflerinin olduğunu söyledi.

Brifing  gazetecilerin soruları ve cevapları ile son buldu.

 

 

 

Editör: TE Bilişim