Niğde Üniversitesi Rektörlüğü seçimi yaklaşıyor. 23 Mayıs 2013 tarihinde 330 akademisyenin oy kullanacağı Niğde Üniversitesi Rektörlük seçimi için  adaylar çalışmalarına başladı.


Yaklaşık 2 ay önce Niğde Üniversitesi Rektör adaylığını açıklayıp çalışmalarına başlayan, Niğde Üniversitesi  Fen Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Aydın Topcu, 23 Mayıs 2013 tarihinde yapılacak Niğde Üniversitesi Rektörlük seçimi, adaylığı ve projeleri konusunda görüştük.

Borhaber.net site yöneticisi Selim Gökel ve Niğdehasret.com site yöneticisi Turan Uçan ile bir araya gelen Niğde Üniversitesi Rektör adayı Prof. Dr. Aydın Topcu “ Niğde Üniversitesi için hazırım ve huzurunuzdayım, geleceğin Niğde Üniversitesi için hep birlikte çalışma ve elele birlikte olma zamanıdır” dedi.

 

NİĞDE’YE TIP VE HUKUK FAKÜLTELERİNİ KAZANDIRACAĞIZ

23 Mayıs 2013 tarihinde yapılacak Niğde Üniversitesi Rektörlük seçimlerine adaylığını açıklayan Prof. Dr. Aydın Topcu, “ Niğde Üniversitesi vizyon değiştirecek, şampiyonlar liginde çıkmak istiyorsak Tıp Fakültesi ve Hukuk fakültesi gibi lokomotif fakültelerin açılması için Niğdelileri ve Niğde Üniversitesi’ni aktif hale getireceğiz. Bu fakülteleri üniversitemizde kazandıracağız, Niğde Üniversitesi’nin imajını düzelteceğiz” diyerek iddialı açıklamalarda bulundu.


Prof. Dr. Aydın Topcu, sık sık Niğde gündemine gelen Tıp Fakültesi kurulması konusunda uzun zamandan beri hazırlandığını belirttiği açıklamasında  “ 1992 yılında kurulan ve bünyesinde Tıp Fakültesi bulunmayan birkaç üniversiteden birisi olmak bizim için oldukça düşündürücüdür. Bu yüzden Niğde ve çevresi için olmazsa olmaz bir hal alan Tıp Fakültesi ihtiyacını karşılamak için bütün enerjimizle hizmete talibim. Bunun için gerekli olan alt yapı çalışmaları ve finansman ihtiyacını karşılayacak olan her türlü tedbirler elbirliğiyle ortaya konulacak ve Tıp Fakültesini Niğde’mize kazandıracağız. Sadece Tıp Fakültesi değil, Üniversitelerin lokomotif bölümlerinden Hukuk Fakültesi için de çaba göstereceğim. Zaten uzun süredir yoğun çaba gösterdiğim ve sürekli iletişim içerisinde olduğum bağlantılarım sayesinde Niğde Üniversitesi Hukuk Fakültesi için gerekli olan akademik personel ve alt yapı hazır durumdadır. Göreve geldiğim andan itibaren bu çalışmaları ve hazırlıkları zaman kaybetmeden resmiyete dökmeye başlayacağım” dedi.

 

ÜNİVERSİTELER BULUNDUĞU İLLERİ GELİŞTİRMELİ

Niğde ilinin Kapadokya’nın başlangıç merkezi olduğunu, ancak Turizm alanında yeterince yer alamadığını, Kapadokya da Nevşehir’in turizm gelirden büyük pay aldığını belirttiği konuşmasında “ Türkiye bir turizm ülkesidir. Ülkemizin gelecekte en büyük güçlerinden birinin de turizm ekonomisi olduğu aşikardır. Türkiye’nin kalifiye turizm elemanına ihtiyacı sürekli artış göstermektedir. Niğde ilimizin en büyük ihtiyaçlarından biri olan Turizm Fakültesinin kurulmasıdır.”diyerek bunun çalışmalarının şimdiden yaptığını belirten Prof.Dr. Topcu Niğde Üniversitesinin var olan Güzel Sanatlar altyapısının fakülteye dönüştürülmesinin gerektiğini de söyledi.

 

20 YILDIR NİĞDE’DEYİM. NİĞDE’Yİ VE ÜNİVERSİTEMİZİ İYİ TANIYORUM

Niğde Üniversitesi’nde 1994 yılından beri yaklaşık 20 yıldır çeşitli kademelerde görev yaptığını. Niğdelileri , Niğde’yi ve Niğde Üniversitesini iyi tanıdığını belirten Niğde Üniversitesi Rektör Adayı Prof. Dr. Aydın Topcu ;  Üniversitelerin bulunduğu illeri ve ülkeleri geliştirmek için gerekli olan kuruluşlardır. Dolayısı ile Niğde Üniversitesi kendisini geliştirirken Niğde’yi de geliştirmek için çalışmalıdır. Niğde ile Üniversitenin işbirliği içerisinde olması için etkili bir iletişim zincirinin kurulması gerekmektedir. Bunun için Niğde Üniversitesi Niğde Şehir Merkezinde bir irtibat bürosu açacak ve halkın istekleri ve önerilerini değerlendirmeye alacaktır.”dedi.

YÖNETİMDE PAYLAŞIM, BİLİMDE ÖZGÜRLÜK

Prof. Dr. Aydın Topcu, Rektör olması halinde, “Yönetimde paylaşım, bilimde özgürlük”  prensibi ile çalışacağını, Niğde Üniversitesi’ni Türkiye de ve Dünya da öne çıkan, evrensel değerleri benimsemiş ve marka değeri olan bir kurum haline getirmeyi misyon edineceğini, Niğde Üniversitesi mensuplarına güvenli, huzurlu çalışma ortamını sağlamakla beraber, rekabet edebilir, her an gelişime açık bir kalitenin oluşmasını sağlayacaklarını söyledi.

PROF.DR. AYDIN TOPCU KİMDİR?

Prof. Dr. Aydın Topcu 1963 Çankırı doğdu. Lisans öğrenimini 1984 yılında Erzurum Atatürk Üniversitesi’nde tamamlayarak aynı yıl Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nde Araştırma Görevlisi olarak akademik hayatına başladı.

Yüksek lisansını 1989 yılında, doktorasını 1993 yılında Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nde bitirdikten sonra yanı yıl içerisinde Yüzüncü Yıl Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde Yardımcı Doçentliğe atandı.

1994 yılında Niğde Üniversitesi Eğtim Fakültesi’nde Yardımcı Doçent olarak görev yaptı. 2000 yılında Doçenç, 2009 yılında profesör unvanını kazandı.  Almanca ve İngilizce bilen Topcu evli ve üç çocuk babası.


 



Editör: TE Bilişim