Niğde rehberlik ve araştırma merkezi müdürlüğünce rehberlik öğretmenlerine yönelik Ahiler kalkınma ajansı destekli  “çözüm odaklı kısa süreli terapi eğitimi” gerçekleştirildi.
 
Niğde Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğünce 2018 yılı Ahiler Kalkınma Ajansı teknik destek programı kapsamında hazırlanan “Çözüm Odaklı Kısa Süreli Terapi Eğitimi” Projesi tamamlandı. 18 - 21 Şubat 2019 tarihlerinde iki grup olarak 4 gün düzenlenen eğitime toplam 74 Rehberlik Öğretmeni katılmıştır.

Program Niğde İl Milli Eğitim Müdür yardımcısı Ahmet Sinan Ecer ve Milli Eğitim Şube Müdürü Arif Yayla ve Rehberlik Araştırma Merkez Müdürü Bekir Kesgin ‘in katılımları ile yapıldı.
 
Konuyla ilgili açıklamada bulunan İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ahmet Sinan Ecer; “Okullarımızda çalışan Rehberlik Öğretmenlerinin öğrencilerin problemlerinin çözümü noktasında kısa sürede sonuç almak her zaman önemli olmuştur. Bu çalışma ile Rehberlik Öğretmenlerinin öğrencilerin problemlerinin çözümünde yeni bir donanım kazanmış oldular. Psikolojik danışma süreçlerinde Rehberlik Öğretmenlerinin ilerleme kaydetmesi uzun bir zaman almakta,  kısa süreli çözüm odaklı terapiyi kullanarak rehberlik öğretmenlerin daha az bir zaman harcayarak bazen bir seansta bile ilerleme kaydetmesi mümkün olabilecektir. Gerçekleştirilen program ile okul ortamında çalışan Rehberlik Öğretmenleri için yararlı bir çalışma olacağı muhakkaktır. Projenin hazırlanmasında emeği geçenlere ve desteklerini bizlerden esirgemeyen İl Milli Eğitim Müdürümüz Halil İbrahim Yaşar Bey’e teşekkür ederiz.” dedi.
 
 
Editör: TE Bilişim