Niğde İl Müftülüğü tarafından okulların yaz tatiline girmesinden dolayı il genelindeki tüm camilerde açılan yaz Kur’an kursları yoğun ilgi görüyor. Camilerde görevli imam ve müezzinler tarafından verilen ve 27 Haziran’da başlayan kurslara çocuklar yoğun ilgi gösterdi.
 
Niğde’nin Çamardı ilçesi farklı bir yaz Kur’an Kursu promosyonunu konuşuyor. Maden Mahallesi Eski Camii genç İmam-Hatibi Eyüp Aktaş, camisinin önüne astığı pankartla yaz kursuna öğrencileri davet ediyor.
 
İmam Aktaş, Yaz Kuran kursuna katılacak çocuklara, hediyelerin yanı sıra gezi programları, yarışmalar ve spor aktiviteleri yapılacağını camiinin önüne astığı ilginç bir pankartlarla duyurdu. “İstikbalimiz olan çocuklarımız, haydi Kur’an okumaya” başlığı ile asılan pankartta şu ifadeler yer alıyor: “27 Haziran-26 Ağustos tarihleri arasında gezi programları, yarışmalar ve spor aktiviteleri olan yoz Kur’an Kursumuza sizleri bekliyoruz”
 
Eski Cami İmam-Hatibi Eyüp Aktaş, 27 Haziran'da başlayan Kur’an kurslarının, 26 Ağustos’ta sona ereceğini belirterek, “Amacımız istikbalimiz olan çocuklarımızı Kur’an okumaya, dini bilgilerini öğrenmeleri için teşvik etmek. Düzenlediğimiz etkinliklerle öğrencilerimizin zevkle geleceği bir kurs ortamı oluşturmayı istiyoruz” şeklinde konuştu.
 
Mahalle sakinleri de promosyonlu yaz kurslarının çocuklar üzerinde çok olumlu olduğunu söyleyerek, uygulamadan memnun olduklarını dile getirdiler.










Editör: TE Bilişim