Niğde İl Milli Eğitim Müdürü Ziya Eser, Türkiye genelinde yapılan Proje Yarışmaları'nda dereceye giren başarılı öğretmen ve öğrencileri makamında kabul ederek ödüllendirdi.
 
Ziyarete İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İsmail Karacan’ın yanı sıra dereceye giren okulların müdürleri ile projelerin danışman öğretmenleri de katıldı. Ödül töreninde Niğde Fen Lisesi ve Ulukışla Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nin başarıları konuşuldu.
 
Türkiye çapında 14 bin öğrenci, 9 bin 560 öğretmen ve 7 bin 387 projenin katıldığı yarışmada “e-masa projesi” ile Türkiye üçüncüsü olan Ulukışla Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğretmen ve öğrencileri de elde ettikleri başarının sevincini Milli Eğitim Müdürü Eser’le paylaştı. Öğretmen ve öğrenciler “E-masa” projesinin hayata geçirilmesi dileğinde bulundular.
 
TÜBİTAK ortaöğretim öğrencileri arası proje yarışmasında Coğrafya dalında altın madalya, Kimya dalında Gümüş madalya kazanan Niğde Fen Lisesi Ulusal Çevre Proje Olimpiyatı yarışmasında Türkiye Üçüncüsü olan öğretmen ve öğrenciler çeyrek altınla ödüllendirildi.
 
“Niğde adını projelerle duyuracak”
 
Bu yıl Niğde’nin projelerde altın dönemini yaşadığını vurgulayan Milli Eğitim Müdürü Ziya Eser, başarı gösteren idareci, öğretmen ve öğrencileri kutladı.
 
Öğrenci merkezli eğitim sistemi ile öğrencileri en iyi şekilde yetiştirmeye çalıştıklarını belirten Milli Eğitim Müdürü Eser, “Bu iyi yetiştirme için çeşitli sınavlar, yarışmalar ve projeler yapılmaktadır. Sizler kendinizi bu alanlarda iyi yetiştirerek okulunuzu, öğretmenlerinizi ve Niğde’yi en iyi şekilde temsil ettiniz” şeklinde konuştu.
 
Türkiye çapında dereceye giren öğrencileri ödüllendirmek istediklerini söyleyen Eser, “Projeleri hazırlayan öğrencilerimiz özveriyle çalışarak başarıya ulaştılar. Bu projeler gelecek için bizleri ümitlendiriyor. Projelerde başarı gösteren öğrencilerimizi ve onlara destek olan öğretmenlerini gönülden kutluyorum.” dedi.
 
Konuşmaların ardından projelerde başarılı olan öğrenciler çeyrek altınla, idareci ve öğretmenleri de plaketle ödüllendirildi.
 
Editör: TE Bilişim