Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan ve Şef Yrd. Doç. Dr. Ali Delikara’nın hazırladığı koro ve orkestra konserinin icrası ile devam eden programa Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Şener, Genel Sekreter Batuhan Taşdurmaz, akademik ve idari personel ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Altun’un konuşmacı olarak katıldığı etkinlik Şehit Ömer Halisdemir Kongre ve Kültür Merkezi Salon 1923’te gerçekleştirildi.

Konuşmasında her insanın yaşamında ihtiyaç duyacağı bilgiyi öğrenmesinin bir insan hakkı olduğunu ve bundan ötürü bireylere anlamaları için uygun ortamın hazırlaması hususunun eğitimciler için temel bir görev olduğunu ifade eden Prof. Dr. Murat Altun: “Bilim ve teknolojideki yenilikler, öğrenme ile ilgili kuramlardaki gelişmeler, değişen koşullara bağlı oluşan yeni yaşam biçimleri öğretimden beklentileri değiştirmektedir. Biz şimdi “Nitelikli bir öğretimden ne anlıyoruz ve bunu nasıl başarabiliriz?” sorularının cevabını aramaktayız” dedi.

Matematiğin temel amacının düşünmeyi geliştirmek olduğunu ve fikri hür, irfanı hür olmanın düşünme ve ifade etme yeterlikleri sayesinde olacağını vurgulayan Altun, ‘Öğretimi Etkileyen Kuramlar’ ve ‘Matematiksel Yeterliğin Temel Bileşenleri’ konularında da bilgi verdi.

Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür’ün Prof. Dr. Murat Altun ve Şef Yrd. Doç. Dr. Ali Delikara’ya teşekkür belgesi takdimi ile sona eren program katılımcılardan büyük beğeni topladı. 

Editör: TE Bilişim