Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Üner Kayabaş, YKS (Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı) sonuçlarının açıklanmasının ardından tercih yapacak tüm öğrencilere Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Tıp fakültesini tercih etmeleri konusunda sosyal medyadan fakülte hakkında bilgi vererek öğrencileri Ömer Halisdemir Üniversitesini tercih etmelerini istedi.

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Üner Kayabaş, Üniversite tercih döneminde Niğde Tıp Fakültesini tercih etmek isteyen öğrencilerimize modern tıp eğitimini gereklerini alacakları bir ortama bekliyorum ve bizi tercih etmenizi diliyorum” dedi.

Prof. Dr. Kayabaş sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada fakülte hakkında bilgiler verdi. Kayabaş; “ Fakültemizde üç tane bölüm bulunmaktadır. Bunlar temel tıp bilimleri, dahi tıp bilimleri ve cerrahi tıp bilimleri olmak üzere üç bölümümüz bulunmaktadır. Bu bölümlerde toplamda 62 öğretim üyemiz, 4 araştırma görevlimiz olmak üzere 66 öğretim elemanıyla eğitim vermekteyiz. İlk üç yıldaki eğitimleri morfoloji binasında almaktadırlar. Morfoloji binamızda 5 tane büyük anfimiz, 4 tane küçük anfimiz ve 5 tane de dersliğimiz şeklinde mekânımız bulunmaktadır. Bunların dışında araştırma geliştirme laboratuvarlarımız, gerekse öğrenci pratiklerinin yapıldığı laboratuvarlarımız yeni eğitim öğretim yılı için hazırlıkları tamamlanmış ve öğrencilerimizi eğitim için beklemekteyiz. Bulunduğumuz morfoloji binamızda aktif öğrenme merkezi olarak yaptığımız bir merkezimiz vardır. Bu merkezde hastalarımız 6 tane simüle hasta odasında ve bunların çözümlemelerinin yapıldığı 2 ayrı mekânda gördükleri hastaların çözümlemelerini yapabilmektedirler.  Aynı zamanda aktif öğrenme merkezinde girişimsel beceriler. Tıbbi beceriler için oluşturduğumuz iki tane ayrı laboratuvarımız bulunmaktadır.  Bu imkânlarla modern tıp eğitiminin gerektirdiği alt yapıyı hazırlayarak öğrencilerimizin hizmetine sunulmuştur. Ben tüm öğrencilerimizin bizi tercih etmek isteyen tüm öğrencilerimizin modern tıp eğitiminin gerektirdiği eğitimleri alacakları bir ortama bekliyorum. Bizi tercih etmenizi diliyorum” dedi.

Editör: TE Bilişim