Avrupa Birliği Hayatboyu Öğrenme Programı destekli Comenius Regio kapsamında Niğde Milli Eğitim Müdürlüğüne Polonya’dan 6 katılımcı geldi.



Comenius Regio Projesi kapsamında yürütülen ve Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından  bu öğretim yılında uygulamaya başlanan  “ICT  Transform Challenge to Opportunity” Eğitimde Bilgi ve Teknolojinin Kullanılması  konulu projesi  kapsamında ikinci proje toplantısı Niğde ilinde gerçekleştirildi.

Polonya’nın Gniewkowo bölgesinden gelen proje ortakları ile akıllı tahta kullanımı ve Fatih Projesi üzerine gerçekleştirilen çalışmalarda Avrupalı misafirlere Fatih projesinin ve bilgisayar kullanımının sınıflardaki önemi üzerine bilgi alışverişinde bulunuldu.

Polonyalı misafirlerin Fatih Projesine hayran kaldıklarını belirten Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, “2013-2014 öğretim yılında uygulamaya başladığımız Regio projesi kapsamında Polonya ile ortak yürüttüğümüz proje kapsamında ilk toplantımızı Polonya’da gerçekleştirdik. İkinci toplantıyı ülkemizde ve Niğde’mizde gerçekleştirmekten mutluyuz. Bu proje ile Fatih Projemizi Avrupa’ya tanıtmış oluyoruz. Bunun da ötesinde bu projelerle ülkelerin birbirleri ile olan bilgi ve kültür alışverişi sayesinde kültürlerimizi tanımış olmaktayız. Projemiz iki yıl sürecek olup çalışmalarımız karşılıklı devam edecektir.  “ diye konuştu.

Polonya’dan gelen Okul Müdürü Dorota Gliwinska ise, “ Avrupa Birliği projeleri  sayesinde Niğde’ye 3 yıldır gelmekteyim.  İlk proje çalışmalarını başlattığımızda bazı tereddütlerimiz olmuştu ama sonrasında gördük ki Niğde insanı çok misafirperver. Bu yüzden Niğde ile bu üçüncü projemiz. Bu proje sonrasında da Niğde ile çalışmalarımızı devam ettireceğiz. Biz burada kurduğumuz dostlukları ve arkadaşlıkları hiçbir zaman unutmayacağız. Bizi burada ağırlayan başta Celalettin Ekinci Beye ve tüm arkadaşlara ekibim ve okulum adına teşekkür ediyorum” diyerek konuştu.

Proje kapsamında Niğde’de Gazi Ortaokulu ve Yavuz Sultan Selim Anadolu Lisesini ziyaret eden heyet, okullardaki bilgisayar uygulamaları, sınıflarda kullanılan akıllı tahtaları yerinde incelediler.


 

Editör: TE Bilişim