Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlamaları kapsamında İl Jandarma Alay Komutanlığı makam koltuğuna Pelin Feride Özkan oturdu.
 
      Pelin Feride Özkan  oturdu     23 Nisan Havacılar İlköğretim Okulu 7. Sınıf öğrencisi Pelin Feride Özkan, üç arkadaşı ve okul müdürü  Halil DURU  ile birlikte geldiği  İl Jandarma Alay Komutanlığına Jandarma Albay İsmet Cansaran  tarafından karşılandı. 
  

Pelin  Feride Özkan Okulu adına getirdiği  çiçekleri  Jandarma Albay İsmet Cansaran  sunup kendini ve arkadaşlarını tanıttı.
 
     Jandarma Albay İsmet Cansaran " yarının büyükleri olan siz sevgi değer çocuklarımıza bu günden makamlarımızı sunuyoruz çalışma ve azminizle ülkemizde ve dünyada gelemeyeceğiniz, ulaşamayacağınız makam ve mevki yoktur" diyerek makamını Pelin feride Özkan a bıraktı.
 
          “Komutanım bir açıklamanız,  bir emriniz olacak mı?" sorusunu  yönettiğinde Pelin Feride Özkan "Jandarma bölgesi içerisindeki tüm okullarımızın giriş ve çıkış saatlerinde öğrencilerin  mal ve can güvenlikleri için Jandarma ekiplerinin hazır bulunmaları önemsiyorum  ayrıca İl Jandarma Komutanlığımız bünyesindeki ağaçlandırma faaliyetleri içerisine okulum 23 Nisan Havacılar İlköğretim Okulunun katılmasını talep ediyorum" dedi.
 
         İl Jandarma Alay Komutanı Jandarma Albay İsmet Cansaran "emirleriniz doğrultusunda jandarma bölgesindeki tüm okullarımız giriş ve çıkış saatlerinde kontrol altında tutulacaktır ve vatan toprağını canı ve kanı pahasına koruma yemini olan Türk Askeri elbette ki erozyonun etkileriyle kaybedilecek  vatan toprağının önemini bilmekte, erozyonla mücadele  kapsamında ağaç dikim faaliyetlerini de planlı olarak yürütmektedir. Okulunuz idarecileriyle siz yavrularımızla bir araya gelip ortak bir proje geliştire biliriz" dedi.

    Ziyarete Şehit Ailelerinin çocuklarını da çağıran Jandarma Albay İsmet Cansarana çocuklara meyve suyu, pasta ikramı yaptırıp, günün anısına birer kitap hediye etti. Görevli okul müdürlüğü 23 Nisan Havacılar İlköğretim Okul ununa ise halı dokuma bir Türk Bayrağı hediye verdi.









Editör: TE Bilişim