Gönüllü eğitmenler tarafından verilen “Paramı Yönetebiliyorum” eğitimi Denizli’de gerçekleşti. Bütçem, Harcamalarım, Brikimim ve Borçlarım gibi finansal konuların pekçok farklı örnekle aktarıldığı eğitime 4 günde 2245 kişi katıldı.

Türkiye’de finansal bilinç oluşturulması için kamu, özel sektör ve sivil toplumu ilk kez bir araya getiren “Paramı Yönetebiliyorum” projesinin eğitimleri Türkiye’nin farklı şehirlerinde sürüyor. Paramı Yönetebiliyorum projesinin gönüllü eğitmenlerinde Serhat Yılmaz ve Hasan Çimer  Denizli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi , Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi , Orhan Abalıoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi , Anafartalar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi , Kayhan 75. Yıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi , Irlıganlı Çok Programlı Lise , Akköy Çok Programlı Lise , Sema-Abdurrahman Turizm Meslek Lisesi , Uzunpınar Çok Programlı Lise , Osman Aydınlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi , Gülay Kaynak Sarıkaya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde verdikleri eğitimi tamamladı, eğitimden 2245 kişi yararlandı.

 

Paramı Yönetebiliyorum projesi, Visa Europe ve Türkiye’deki üye bankalarının destekleriyle, T.C. Kalkınma Bakanlığı, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Habitat Kalkınma ve Yönetişim Derneği ortaklığında 2009 yılında hayata geçirildi. Proje ile uzun vadede, gençler arasında finansal bilincin geliştirilmesi, gençlerin kendi bütçelerini yapabilmeleri ve finansal ürünleri doğru kullanabilmeleri hedefleniyor. Bu hedef doğrultusunda bu güne kadar Türkiye’nin 78 ilinde 15-30 yaş arasındaki gençlere akran eğitim modeliyle 800 gönüllü eğitmen tarafından gelir gider dengesi, bütçe yapma, tasarruf ve para biriktirme, yatırım yapma ve borçlanma gibi konuları kapsayan ücretsiz eğitimler veriliyor.

 

EĞİTİMİN DENİZLİ AYAĞINI NİĞDELİ SERHAT YILMAZ YÜRÜTTÜ

 

Eğitim programının Denizli ayağını hemşerimiz Serhat Yılmaz yürüttü. Denizli Pamukkale Üniversitesinde Siyaset Bilimi okuyan hemşerimiz Serhat Yılmaz konu ile ilgili sitemize yaptığı açıklamada; Tüm Türkiye’de olduğu gibi,  Kalkınma Bakanlığı , Birleşmiş Milletler , Visa Europe ve Habitat Derneğinin katkıları ile yürütülmekte olan finansal eğitim projesinin Denizli ayağı sona erdi. Eğitim boyunca Pamukkale ilçesinde ki tüm Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri faydalandı. Toplamda binlerce öğrenciye ulaştık. Denizli’de gençlere verilen bu eğitimi vermiş olmaktan bir Niğdeli olarak mutlu oldum. Niğdemize şuan öğrenci olduğumdan  elçilik harici bir faydam dokunmuyor ama Üniversitemi bitirdiğim zaman  gelecekte elbet dokunacaktır. Niğdeyi seviyor ve selamlar iletiyorum” dedi.

 

Editör: TE Bilişim