Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Kadın Aile ve Sosyal Politikalar Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından “Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü” etkinlikleri kapsamında “Pandemide Evimiz Güvenli, Ancak Bazı Evler Ne kadar Güvenli” adlı çevrimiçi panel gerçekleştirildi.

Lokman Hekim Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı ve Psikiyatri Hemşireleri Derneği Başkanı Prof. Dr. Fatma Öz ve Üniversite  Niğde Zübeyde Hanım Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Bölümü Psikiyatri Hemşireliği Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Figen İnci’nin panelist olarak katıldığı çevrimiçi etkinlikte, Niğde Zübeyde Hanım Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Bölümü Psikiyatri Hemşireliği Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nalan Gördeles Beşer, moderatör olarak yer aldı.

Çevrimiçi olarak gerçekleşen panel etkinliğine ayrıca Rektör Yardımcısı  Prof. Dr. İlyas Gökhan, Üniversitenin  akademisyenleri, öğrencileri ve çok sayıda katılımcı iştirak etti.

Panelin açılış konuşmasını yapan Doç. Dr. Nalan Gördeles Beşer, pandemi sürecinde teknolojinin çok hızlı bir şekilde hayatımıza girdiğini ifade ederek bunun sonucu olarak performans kaygısı yaşandığını ve bu kaygının da olumsuzluklara yol açtığını vurguladı.

Doç. Dr. Nalan Gördeles Beşer, “Panelde, sağlıklı aile ve aile fonksiyonları nasıl olmalı ve pandemi sürecinde sağlıklı aile içi iletişim nasıl olmalıdırı konuşacağız. Panelistlerimize katılımları dolayısıyla teşekkür ediyorum” ifadeleri ile de sözü panelistlere bıraktı.

Ömer Halisdemir Üniversitesi Niğde Zübeyde Hanım Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Bölümü Psikiyatri Hemşireliği Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Figen İnci panel konuşmasında, sağlıklı ve fonksiyonel aile yapısını ve sağlıklı aile içi iletişimi detaylı bir şekilde katılımcılara anlattı.

Kadına yönelik şiddetin çeşitlerinden ve şiddetin toplumsal ve psikolojik nedenlerinden  bahseden Doç. Dr. Figen İnci, bunları açıklayan kuramları da katılımcılar ile paylaştı. Doç. Dr. Figen İnci açıklamalarının son kısmında ancak sağlıklı ve fonksiyonel bir aile yapısının olumsuzluklarla baş edebileceğini vurgulayarak konuşmasını sonlandırdı.

Lokman Hekim Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan ve Psikiyatri Hemşireleri Derneği Başkanı Prof. Dr. Fatma Öz ise panel konuşmasına, pandemi sürecinde aile içinde neler yaşandığından bahsederek başladı.

Evde kalmanın bazı aileler için büyük bir fırsat olduğunu, aile içi iletişimin olumlu yönde değiştiğini, bazı ailelerde ise kavgaların arttığını ve kadına yönelik şiddeti artıran olumsuz bir sonuç doğurduğunu ifade eden Prof. Dr. Fatma Öz ayrıca aile içi iletişimin geliştirebileceğini, şiddete bütüncül bir bakış açısı ile bakılarak ve aile bütünlüğü korunarak şiddetin önlenebileceğini de önemle belirtti.

Panelin ardından açıklamalarda bulunan Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi  Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlyas Gökhan ise “Pandemide Evimiz Güvenli, Ancak Bazı Evler Ne kadar Güvenli” adlı çevrimiçi panel ile gündemde olan pandemi ve kadına yönelik şiddet konularına ve pandemi sürecinde evde sağlıklı bir şekilde nasıl yaşanacağına dair güzel bir vurgu yapıldığını söyledi. Aile bütünlüğünün korunmasının önemli olduğuna da dikkat çeken Rektör Yardımcısı  Prof. Dr. İlyas Gökhan katılımcılara teşekkür ederek açıklamalarını sonlandırdı.

Editör: TE Bilişim