Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisiliği Bölümü YÖK Burslusu Doktora öğrencisi  Pakistanlı Muhammad Ali, Fen Bilimleri Enstitüsündeki çalışmalarını başarı ile tamamlayarak doktora derecesini aldı.

Uluslararası öğrencinin bu başarısının ardından pandemi kurallarına uygun olarak gerçekleştirilen diploma törenine Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar, Mühendislik Fakültesi  Dekan Vekili Prof. Dr. Metin Yıldırım, Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü  Prof. Dr. Murat Barut, Elektrik Elektronik Mühendisliği Anabilim Dalı Başkan Vekili  Doç. Dr. Yasemin Altuncu ve yabancı uyruklu öğrencinin Doktora Danışmanı Doç. Dr. Yasin Kabalcı katıldı.

Törende açıklamalarda bulunan Rektör  Prof. Dr. Muhsin Kar, uluslararası öğrencilerimizin Üniversitemizde aldıkları nitelikli eğitim ile kendi ülkelerinde faydalı işlere imza attıklarını, bunun yanında kültürlerin kaynaşması noktasında da önemli birer gönüllü elçi olduklarını ifade etti. Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar açıklamalarını, “Üniversitemiz sahip olduğu akademik bilgi ve birikim ile her öğrencisinin başarılı olması için gerekli olan şartları sağlamaya devam edecektir. Doktora derecesini alan öğrencimiz Muhammad Ali’yi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” diyerek noktaladı.

Pakistanlı Öğrenci  Muhammad Ali ise törendeki açıklamasında, kendisinin akademik gelişimi konusunda önemli fırsatlar sunan Ömer Halisdemir Üniversitesine  teşekkür ederek ülkesine güzel hatıralar ile döndüğünü ve ülkesinde nitelikli işler yaparak katkı sağlayacak olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu ifade etti. Öğrenci  Muhammad Ali sözlerinin sonunda bir gönüllü elçi olarak ülkesi Pakistan’da Türkçe’yi öğretmek, Türk kültürünü tanıtmak ve Pakistanlı öğrencilerin Üniversite tarafından düzenlenen uluslararası kongrelere katılımını sağlamak üzere de çalışmalar yapacağını ifade etti.

REKTÖR KAR'DAN GEÇTİĞİMİZ AY YİNE BİR PAKİSTANLI DOKTORA ÖĞRENCİSİ DİPLOMASINI ALMIŞTI

Elektrik Elektronik Mühendisiliği Bölümü Doktora öğrencimiz Ausnain Naveed bu başarısının ardından diplomasını Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar’ın elinden almıştı. 

"Ben Her Yerde Varım" Projesi Hayata Geçirildi "Ben Her Yerde Varım" Projesi Hayata Geçirildi
Editör: TE Bilişim