Eğitim-Bir-Sen Niğde Şube Başkanı Celalettin Özüdoğru, Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan okul müdürleri toplantısında müdürlerin azarlanmasına ve amirlerin okul ziyaretlerine geldiklerinde kendilerini karşılar karşılamaz “Ne emredersiniz?“ diye sorulmasının istenmesine tepki göstererek, “Askerlerin sivilleştiği bir ortamda, sivillerin askerleşmesi kabul edilemez” dedi.

 

Konuyla ilgili bir basın açıklaması yapan Özüdoğru, Milli Eğitim Müdürlüğünde düzenlenen okul müdürleri toplantısında müdürlerinin azarlandığını belirterek, eğitim yöneticilerinin sert konuşmalarla kendini kabul ettirme çabalarının 21. yüzyılın milli eğitimin sisteminde yerinin olmadığını söyledi.

 

Son zamanlarda Milli Eğitim Müdürlüğünde yapılan toplantıların eğitimcilerin azarlandığı, suçlu ilan edildiği ve moral motivasyonunun bozulduğu toplantılar olmaktan çıkarılarak; öze inildiği, herkesin elini taşın altına koyduğu, daha ciddi toplantılar olmasını dile getiren Özüdoğru, “İlimizde bir başarı varsa, SBS ve LYS’de ilimiz başarılı ise bu başarı öncelikle öğretmenlerimiz, okul idarecilerimiz ve okul çalışanlarımız sonra da Valilik, Milli Eğitim Müdürlüğü, velilerimizin başarısıdır. Okul müdürlerimiz, öğretmenlerimiz ve eğitim çalışanlarımız bu sisteminin şamar oğlanı, eğitim sistemindeki çarpıklığın sorumlusu değil, aksine bu sistemin mağdurudurlar. Öğretmenlik, azarlanıp hor görülecek bir meslek değil, kapısında kırk yıl köle olunacak bir makamdır” diye konuştu.

 

MEB’in okulları Okul Aile Birliği hesaplarından dolayı kıskaca alıp tüm okul idarecilerine soruşturma açtırması, zaman zaman öğretmen ve idarecilerimizin öğrenci velileri tarafından hakarete uğramaları ve darp edilmeleri yetmiyormuş gibi bu tür olayların kendilerini derinden üzdüğünü belirten Eğitim-Bir-Sen Niğde Şube Başkanı Celalettin Özüdoğru, konu hakkındaki rahatsızlığını dile getirdi.

 

Askerin sivilleştiği bir ortamda, sivillerin askerleşmesinin kabul edilemez olduğunu vurgulayan Özüdoğru, eğitim sistemindeki aksaklıklara ve olumsuzluklara rağmen eğitim çalışanlarının görevlerini hakkıyla yerine getirmek şuuruyla hareket ettiğine dikkat çekerek sözlerini şöyle tamamladı: “Bunun aksini düşünmek, eğitim çalışanlarına yapılan en büyük haksızlıktır. Eğitimde başarıyı artırmak için Okul müdürleri toplantılarının; eğitimcilerin azarlandığı, suçlu ilan edildiği ve moral motivasyonunun bozulduğu toplantılar olmaktan çıkarılarak; öze inildiği, herkesin elini taşın altına koyduğu, daha ciddi toplantılar olmasını diliyoruz.”

 

Editör: TE Bilişim