Akşemseddin Bilim ve Sanat Merkezi öğrencileri, kurumda sürdürülen Uyum Programı’nı başarıyla tamamlayarak sertifikalarını aldılar. BİLSEM’de düzenlenen sertifika törenine Niğde Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Yiğit, Emniyet Müdürü Ali Doğan Uludağ, Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, SGK İl Müdürü Adil Demir, Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Ahmet Sinan Ecer ve İsmail Karacan, Çiftlik İlçe Milli Eğitim Müdürü Lütfi Doğan, Ulukışla İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Akdemir, Çamardı İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ulusoy, Şube Müdürleri Yusuf Tüfekçi ve Hacı Özmen, okul müdürleri, öğrenci velileri ve davetliler katıldı.


Programa üstün yetenekli öğrencilerin tanıtıldığı sunumla başlandı. Ardından merkez müdiresi Zeliha Baş selamlama ve teşekkür konuşması yaptı. Akşemseddin Bilim ve Sanat Merkezi’nin Niğde’nin önemli bir ihtiyacını karşılayacağına inandığını söyleyen Baş, merkezin açılmasında emeği geçen herkese ve kurumda görev yapan öğretmenlere teşekkür etti. Daha sonra öğrenciler adına Sümeyye Özmen bir konuşma yaptı. Özmen “Ben ve arkadaşlarım farkındalıklarımıza verilen değerle buradayız. İlgi alanlarımıza göre edep ekseninde eğitim alıyoruz” dedi. Programın sonunda sertifika dağıtımına geçildi. Protokol mensupları tarafından 9 öğrenciye tek tek sertifikaları verildi. Törenin ardından müzik bölümü öğrencileri tarafından düşünce eğitimi salonunda müzik dinletisi sunuldu.

Özel yetenekli öğrencilerin eğitimi için bu yıl açılan Akşemseddin Bilim ve Sanat Merkezi’nde, zeka testi ile belirlenen 16 bilim öğrencisi, yetenek testi ile belirlenen 15 sanat öğrencisi olmak üzere toplam 31 öğrenci eğitim-öğretim görmekte. 




Editör: TE Bilişim