CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Özel okul sayısındaki atışın nedenleri incelenmelidir” dedi. Konuyla ilgili Meclis araştırması açılmasını istediğini anımsatan Ömer Fethi Gürer, 788 olan özel okul sayısının AKP iktidarında 10 bine yaklaşmasının nedenlerinin araştırılması gerektiğini belirtti. 

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, ülke genelinde 9 bin 569 özel okulda 1 milyon 263 bin öğrencinin 201-2018 eğitim-öğretim yılında eğitim aldığına dikkat çekti. 15 Temmuz sürecinde özel okulların işlevlerinin çak tartışıldığını anımsatan Ömer Fethi Gürer,  bu nedenle mevcut özel okulların durumu, sorunları, işlevleri ile neden özel okulların açılmasına ihtiyaç duyulduğunun tespit edilmesi amacıyla Meclis Araştırması açılmasını istedi. 

Yüksek ücretler ile eğitim veren okulların geçmişte yaşanmış olumsuz örnekler nedeni ile yakından izlenmesi gerektiğini anlatan Ömer Fethi Gürer, “Aileler çocuklarını neden devlet okulları yerine ücret ödeyerek özel okullara göndermektedir? Özel okulları cazip kılan nedenler nedir? Giderek bir furyaya dönüşen özel okullar çok yönlü araştırılmalıdır. Yüzbinlerce çocuğun eğitim aldığı okulların tercih nedenleri, varsa soranları, bu okullar ile MEB okullarının olumlu ve olumsuz yönleri ile araştırılmalıdır” dedi.

Ömer Fethi Gürer, “MEB okullarından koşulu elverenin uzaklaşması ayrıca düşündürücü bir durumdur. Her yıl artan özel okul sayısı daha ne kadar artacaktır? Bu okulların dokusu, genel durumu ile bir bütün olarak kapsamlı bir inceleme gerektirmektedir” açıklamasında bulundu.

Editör: TE Bilişim