2018-2019 Eğitim öğretim yılında geriye sayım devam ederken okullarda son sınıf öğrencilerini mezuniyet heyecan sarmış durumda. İlimizde faaliyet gösteren Özel Niğde Anlam Okulları öğrencileri de mezuniyet heyecanı yaşayanlar arasında. Özel Niğde Anlam Okulları, Niğde İl Kültür Merkezi’nde mezuniyet programı ve kep atma töreni düzenledi. 
 
Özel Niğde Anlam Anadolu Lisesi ve Özel Niğde Anlam Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi son sınıf öğrencilerinin kendilerini özel hissettikleri mezuniyet programına velilerin yoğun ilgisi dikkat çekti.
 
Mezuniyet töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın Öğrenci Arca Yeni’nin işaret dili eşliğinde okunmasıyla başlayan programın sunuculuğunu Okul Rehber Öğretmeni Mustafa Bal ve Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Figen Tekinarslan  birlikte gerçekleştirdiler. Program takdim konuşmasının ardından Anlam Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Âdem Yürekli, Anlam okullarının Eğitim Öğretim Felsefesine dair bir konuşma yaptı.
 
YOLUNUZ BAHTINIZ AÇIK OLSUN
Özel Niğde Anlam Okulları Müdürü İbrahim Yiğit, öğrencilere hitaben yaptığı konuşmasında “Hayatınızı anlamlı kılan bir dönemi ve dört yıllık ortaöğretim tahsilini tamamlamış bulunuyorsunuz. Sizler yoğun hayat temposu içinde fark etmemiş olsanız da her günü farklı bir heyecanla karşıladınız ve yaşadınız. Hayatın iyi ve kötü yönlerine bu zaman dilimi içinde şahit oldunuz. Birçoğunuz hayatınızı anlamlı kılan dostlukların temellerini bu çatı altında attınız. Hayatla birlikte yükseköğretime hazırlandığınız yıllar liseli  olma ayrıcalığının tüm imkânlarını sizlere sundu. Yeni ufuklara yelken açtığınız şu an itibarıyla yolunuz ve bahtınız açık olsun. Hep mutlu olun!   ” dedi.

KIVILCIM GİBİ GİDİYOR, ALEV GİBİ DÖNECEĞİZ 
Öğrenciler tarafından hazırlanan Almanca-İngilizce skeçler beğeni toplarken. Anlam Okullarını diğer okullardan farklı kılan “YAŞAM BAŞARISI” çalışmalarına ilişkin gösteri seyirciden tam not aldı. Oyunun kamera arkası görüntüler hem güldürdü hem düşündürdü.  
 
Özel Niğde Anlam Anadolu Lisesi son sınıf öğrencileri adına konuşma yapan okul birincisi Ceyda İlgi ; “Özel Niğde Anlam Anadolu Lisesi’nin 2018-2019 Eğitim öğretim yılı mezunlarını temsilen huzurlarınızdayım. Kendimin dışında arkadaşlarımın da duygu ve düşüncelerine aracılık yapma gibi zor bir görevi üstlenmiş bulunduğumun farkındayım. Anlam Okullarından mezun olan öğrenciler olma özelliğimiz bizi biraz daha farklı hatta özel kıldı diye düşünüyorum. Bu yüzden olsa gerek yıl boyunca tüm imkânlar bizler için adeta seferber edildi. Başarımız için okulumuzun tüm görevlileri ve birimleri yoğun çaba gösterdiler. Bu gönül yolculuğunda elimizden tutan, idarecilerimize, uğruna köle olacağımız öğretmenlerimize, bu koca kalpli okulun tüm çalışanlarına binlerce teşekkürler. Mustafa Kemal’in yıllar önce söylediği gibi, birer kıvılcım gibi gidiyoruz ama elbette birer alev olarak döneceğiz.   Başarı ve başarısızlıklarımızda daima yanımızda olan arzu ve isteklerimizin karşılanması konusunda bizden hiçbir fedakârlığı esirgemeyen ailelerimize buradan saygılarımı sunuyor, tüm kalbimle onlara teşekkür ediyorum” dedi.
 
Özel Niğde Anlam Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi son sınıf öğrencileri adına konuşma yapan okul birincisi Göksu Şerife Memiş, yoğun duygular yaşadığını zorlu bir maraton sonrasında mezuniyete hak kazanmış olmanın haklı gururunu yaşadığını ifade ederek emeği geçen herkese ama en çok da aileme teşekkür etmek istiyorum dedi.
 
Mezuniyet belgelerinin ardından görsel şov eşliğinde gerçekleştirilen kep atma töreniyle program sonlandırıldı..
 
 
Editör: TE Bilişim