Engelliler Haftası kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve Akşehir Belediyesi işbirliğiyle geçtiğimiz haftasonu Akşehir Kültür Merkezi’nde bir panel düzenlendi. Yoğun bir katılımın olduğu panele Niğde’deki özel eğitim okullarının müdürleri de katıldı.


“Özel Eğitimde Yeni Yaklaşımlar” konulu panele Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Doç. Dr. Hakan Sarı, Niğde Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, Akşehir Kaymakamı Ahmet Katırcı, Akşehir Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul, Akşehir Milli Eğitim Müdürü Musa Konuk, Niğde Milli Eğitim Müdür Yardımcısı M. Ali Durak, özel eğitim müdürleri, öğretmenler katıldı.

Engelli olmanın öğrenmeye ve üretmeye engel olmadığını vurgulayan Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Doç. Dr. Hakan Sarı, “Bu dünyaya istediğimiz gibi gelmedik, istediğimiz gibi de gidemeyiz. Bu yüzden hayatı paylaşmak için hiçbir engel yoktur. En büyük engel sevgisizliktir” diye konuştu.

Özel Eğitimdeki yeni yaklaşımların konuşulduğu panelde Engelin aileye etkisini Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi’nden Prof. Dr. Ömer Üre, Özel Eğitimde yenilikler konusunu Anadolu Üniversitesi Öğretim Üyesi Dorç. Dr. Atilla Cavkaytar, erken müdahalede nitelikli ebeveyn çocuk etkileşimi konusunu Anadolu Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Halil İbrahim Diken, ilköğretimde kaynaştırma konusunu da Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nden Yrd. Doç. Dr. Ahmet Yıkmış sundu.

Yoğun bir katılımla yaklaşık 3 saat süren panelin sonunda katılımcılara plaket verildi. Özel eğitimle ilgili panelin ikincisinin önümüzdeki ay Niğde’de düzenlenebileceği ifade edildi. 



Editör: TE Bilişim