Kısa zamanda sevilerek binlerce öğrencinin evine konuk olan inekle.com, özel dersi bir lüks olmaktan çıkardı. Saati bugün 30 ile 200 TL arasında değişen özel dersi öğrenciler inekle.com’da sadece 15 TL ödeyerek alabiliyorlar. Platformun kurucularından Tarık Yıldırım, ihtiyacı olan öğrenci için özel dersi lüks olmaktan çıkardıklarını ifade ederek, “7/24 işleyen inekle.com’da öğrenci ihtiyaç duyduğu anda birebir eğitim desteği alabiliyor. Dakikalarını tek seferde kullanma zorunluluğu olmadan, ihtiyacı oldukça kullanarak farklı öğretmenlerden dersler alabilir. Öğrenci veya veli kredi kartı, debit kart, havale, PayPal veya mobil ödeme ile dakika satın alabiliyor” dedi.

21 Ocak 2013’de öğrencilerle buluşan inekle.com, ders veren üniversitelilerle ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerini internet üzerinde buluşturan bir online uzaktan eğitim platformu. Sosyal sorumluluk projesi olan platformda öğrencilerden alınan ders ücretleri üniversite öğrencisi olan öğretmenlere aktarılıyor. 4’üncü ayını tamamlamak üzere olan platformun amaçlarından biri de özel dersi bir lüks olmaktan çıkararak birebir eğitim desteğini herkes için ulaşılabilir hale getirmek.

Platformun kurucularından Tarık Yıldırım, inekle.com’un okula, dershaneye hatta bazen özel derse ek bir eğitim desteği olduğunu belirterek, “Öğrenciler tam olarak kavrayamadıkları konuları anlamak, soruların çözüm yolunu öğrenmek ve öğrendiklerini pekiştirmek için inekle.com’a geliyorlar. 7/24 işleyen bir sistem olduğu için saat kaç olursa olsun ihtiyaç anında inekle.com’a başvurabiliyorlar” diye konuştu.

Özel ders fiyatları

Tarık Yıldırım, özel ders fiyatlarının şehirden şehire ve kimden alındığına bağlı olarak değişiklik gösterdiğini hatırlatarak, şunları söyledi: “İyi bir üniversitede okuyan öğrenciden özel ders almanın saatlik bedeli ortalama 50 TL civarında. (Genelde özel ders fiyatları ise 30 TL ile 200 TL arasında değişiyor) Yani haftada 3 gün ikişer saat ders almanın aylık masrafı 1200 TL’yi rahat buluyor. inekle sayesinde bu rakamı 360 TL’ye düşürmek mümkün. inekle’de Türkiye’nin en iyi üniversitelerinde okuyan gençlerden saati 15 TL’ye ders alınabiliyor ve ödemenizi kredi kartı, debit kart, mobil ödeme, havale veya Paypal ile yapabiliyorsunuz.”

inekle.com’un diğer avantajları

inekle.com maddi avantajların yanı sıra öğrencilere, öğretmen seçme fırsatı da sunuyor. Sitede şu an 240 üniversiteli ders vermek üzere yer alıyor. Öğrenciler tek bir öğretmene bağlı kalmadan diledikleri öğretmenlerle çalışabiliyorlar. Site fiziksel olarak buluşmanın getirdiği ulaşım, organizasyon ve planlama gibi sıkıntıları da ortadan kaldırıyor. Öğrenci ayrı bir program yapmanın stresini yaşamadan istediği zaman ihtiyaç duyduğu an yardıma ulaşıyor.

inekle.com

www.inekle.com” bir sosyal sorumluluk projesi. Proje, bir yandan üniversite öğrencilerine ekstra cep harçlığı sağlarken diğer yandan da birebir ve canlı eğitim desteği ile Türkiye’nin dört bir yanındaki öğrencilere ulaşıyor. inekle.com’da öğrencilere destek verenler Boğaziçi Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi ve Yıldız Teknik Üniversitesi’nde okuyan üniversitelilerden oluşuyor. Sistem tek fiyat üzerinden işliyor. Öğrenci her bir dakikalık ders için 25 kuruş ödüyor. Dakika bazında yapılan ücretlendirme yapısı sayesinde bir seans 5 dakika da sürebiliyor, 1 saat de daha fazla da. Seans süresi kadar dakika öğrencinin hesabından eksilirken, buna denk gelen TL miktarı da üniversitelinin sistemdeki hesabına aktarılıyor. inekle.comherhangi bir komisyon almıyor.




Editör: TE Bilişim