Millî Eğitim Bakanlığı  Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından özel çocuklar için hazırlanan 100 farklı eğitim gerecinden  oluşan özel eğitim gereçleri 81 il ile beraber Niğde iline de ulaştırıldı.
 
Niğde İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ahmet Sinan Ecer ve komisyon üyeleri tarafından teslim alınan özel eğitim gereçleri ilimizde özel eğitim veren ikisi özel eğitim uygulama okulu, bir özel eğitim meslek okulu, bir görme engelliler okulu olmak üzere, okullar bünyesinde açılmış 27 özel eğitim sınıfına dağıtıldı.  

Engelli bireylerin kaliteli eğitim almaları ve hak ettikleri yaşam düzeylerine ulaşabilmeleri için Milli Eğitim Bakanlığınca  hazırlanan özel eğitim gereçleri okuma yazma, matematik, bilişsel beceriler, öz bakım, günlük yaşam, toplumsal uyum, sosyal iletişim gibi alanlarındaki becerileri kazandıracak. Özel çocuklarımızın öğrenme ve üretme süreçlerini zenginleştirmeyi hedefleyen en çok ihtiyaç duyulan materyaller temel alınarak üretilen bu gereçlerin tasarımları Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nce yapılmış olup 100 farklı çeşit olmak üzere toplamda 143.000  eğitim malzeme  seti hazırlandı.

Konu ile ilgili açıklama yapan İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ahmet Sinan Ecer “Başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Sayın Emine Erdoğan  olmak üzere Milli Eğitim Bakanımız Sayın Ziya Selçuk, Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Sayın Ahmet Emre Bilgili ve bizlere her konuda desteklerini esirgemeyen İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Halil İbrahim Yaşar  Beye teşekkürlerimizi iletiyoruz” dedi.
 
 

 
Editör: TE Bilişim