Bugün, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) başvurularını kaçıranlar için son fırsattı. Hem çeşitli sebeplerle başvuru yapamayanlar hem de 12 Şubat-6 Mart 2019 tarihleri arasında YKS’ye başvuran ancak, TYT ve/veya AYT ve/veya YDT’ye girmek istemediği için ilgili oturumlara ait seçenekleri işaretlemeyen adaylar, geç başvuru gününde işlemlerini gerçekleştirebilecekti.

YKS 2019 geç başvuruları bugün 19 Mart 2019 Salı günü 19 Mart 2019 Salı günü saat 10:00’da başlayacak olan YKS geç başvuruları saat 23:59’da sona erecekti. .

ÖSYM'nin başvuru sitesi çöktü, adaylar mağdur

Ancak sabah 10:00 dan itibaren ÖSYM'nin  https://odeme.osym.gov.tr  sitesine giren öğrenciler düzeltme ve değişiklik yaptılar ancak her iki sınav için toplam da 150 tl. ödemeyi  yapamadılar. Sistemden ödeme yapamayan  öğrenciler Halk Bank şube ve bankamatiklerinden ödeme yapmak istedi. Ancak bankadan da ödeme gerçekleştirilemedi. 

ÖSYM'nin başvuru sitesi çöktü, adaylar mağdur

Ödeme yapamayan ve sınava girememe düşüncesi  ile  YÖK , YÖK Başkanı Yekta Saraç, ÖSYM ve Başkanı Halis Aygün'e ve hükümete  sosyal medyadan ateş püskürdüler. Hatanın düzeltilmesini  yada sürenin uzatılmasını istediler. 

Editör: TE Bilişim