Niğde İmam Hatip Ortaokulu’nda “O İçimizden Biri” etkinliğinin ikincisi gerçekleştirildi. Daha önce Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci’ nin konuk olduğu söyleşinin ikincisine bu kez İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ali Nebol, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Harun Turhan ve daha önce ilimizde görev yapmakta iken Aksaray’a tayini çıkan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Şahin Mercan konuk edildi.

 

Öğrencilerle gerçekleştirilen söyleşide konuklar yaşam serüvenlerinden ve İmam Hatip okullarında okumalarının kaderlerini nasıl etkilediklerinden bahsederek, bugünkü konumlarını İmam Hatip okullarına borçlu olduklarını vurguladılar. Şahin MERCAN İmam-Hatip Ortaokulu öğrencisinin her güzel işte örnek olması gerektiğini belirterek “çarşıda, pazarda, hastanede, otobüste her yerde sergilediği örnek bir davranışla etrafındaki insanlara bu güzel çocuk acaba hangi okulun öğrencisi sorusunu sordurmayı başarabilmelidir” dedi. İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ali Nebol “İmam Hatip Okullarının kurulmasında ve yaşatılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum ve onlar için dua ediyorum” dedi.

 

Öğrencilerin sorularını yanıtlayan konuklar program bitiminde öğrencilerin hep birlikte söyledikleri “Selam İmam Hatiplim” şarkısına eşlik ettiler. Konuklara çiçek takdimi ile etkinlik sonlandırıldı.

 

Okul Müdürü Adem Uygur İmam hatip okullarının yalnızca imam ve hatip yetiştiren okullar olmadığını vurgulayarak bu okulların mezunlarının çoğunluğunun ülkemizin dört bir yanında hatta başka ülkelerde farklı meslekler icra ettiklerini ve mesleklerinde oldukça başarılı olduklarını söyledi. Uygur “Onlar İçimizden Biri etkinliği ile İmam hatip okullarından mezun olup mesleğinde kariyer yapmış, başarı göstermiş, makam ve mevki sahibi olmuş tanındık simaları öğrencilerimizle buluşturarak, öğrencilerimizin ufkunu geliştirmek istiyoruz” dedi.

 

Okul Müdürü Uygur, Bu tür etkinliklerin öğrencilerimizde heyecan yarattığını görüyoruz” diyerek, İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerine bir yön, bir istikamet kazandırmak adına gerçekleştirilen söyleşilere yeni konuklarla devam etmeyi planladıklarını belirtti.





























 

Editör: TE Bilişim