Ömer Halisdemir Üniversitesi olarak ismi değişen Niğde Üniversitesi , “www.nigde.edu.tr” olan web sitesi alan adı “www.ohu.edu.tr” olarak değiştirildi.


Ülkemizin bekasına yönelik gerçekleştirilmesi planlanan, hain darbe girişiminin seyrini değiştiren Ömer Halisdemir isminin üniversitemize verilmesinin ardından, isim ve url adresi uyumunu sağlamak adına, “www.nigde.edu.tr” olan web sitesi adresimiz, Ömer Halisdemir Üniversitesinin baş harflerinden oluşan ve tüm dil klavyelerine uygun olan  “www.ohu.edu.tr” ile değiştirildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Rektör Prof. Dr. Adnan Görür; “Günümüzde yaygın olarak kullanılan en etkili paylaşım ve iletişim aracı olan internetin dünyaya açılan bir pencere olduğunu ifade ederek firma, kurum ya da şahısların web sitesi sayesinde ürün, hizmet ve diğer gerekli bilgilerini internet kullanıcılarına sunabildiklerini bu nedenle insanlarla etkileşimin en kolay yollarından biri haline geldiğini söyledi.

Bilinmeyen ya da merak edilen birçok konuyu kişilere ulaştırmada internetin etkin bir araç olduğunu belirten Rektör Görür konuşmasını; “Web sitesi kurumların imajı haline gelmiştir. İnsanlar kurum hakkında edinmek istedikleri bilgileri internetten arar olmuştur” diyerek sürdürdü.

İnternetin, öğrencilerin öğrenme alışkanlıklarını ve bilgi birikimlerini zenginleştirmek için kullanabilecekleri bir araç olduğunu da vurgulayan Rektör Görür; “Ömer Halisdemir Üniversitesi ismiyle uyumlu olması ve kullanıcıların erişiminin kolay olması adına web sitemizin alan adı da www.ohu.edu.tr olarak değiştirildi” dedi.

Kullanıcılara kolaylık sağlaması adına www.nigde.edu.tr adresinin de aktif olduğunu dile getiren Rektör Görür; “Bu adresi ziyaret edenlerin sistem tarafından otomatik olarak www.ohu.edu.tr adresine yönlendirileceğini” sözlerine ekledi.

 
Editör: TE Bilişim