Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi,  Ülkemizin geleceğe yönelik temel hedefleri ve vizyonu doğrultusunda istihdam odaklı olarak yeni bölüm/programlar açıldı.

Eğitim kalitesini yükseltmeye yönelik yapılan çalışmalar kapsamında; Eğitim Bilimleri Enstitüsü Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitimi Anabilim Dalı Sosyal Bilgiler Eğitimi Bilim Dalında Doktora Programı, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü, Niğde Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Ulaştırma Hizmetleri Bölümü Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Programı’nın yanı sıra İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Bankacılık ve Finans Bölümü ile Uluslararası Ticaret ve Lojistik Yönetimi Bölümünün ikinci öğretim programlarına öğrenci alınması talebi Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) tarafından onaylandı.

Konuyla İlgili değerlendirme yapan Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar, “Bankacılık ve Finans ile Uluslararası Ticaret ve Lojistik Yönetimi ikinci öğretim programlarının 2018-2019 eğitim-öğretim yılında 120 öğrenci ile başlaması beklenmektedir. Yeni açılan diğer bölüm ve programlar için gerekli akademik personel istihdamı ile altyapı tamamlanır tamamlanmaz öğrenci kabulüne başlanacaktır” dedi.

Her gün gelişen ve büyüyen bir Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Muhsin Kar, yeni bölümlerin Üniversitemize ve Niğde’ye hayırlı olması temennisinde bulundu.


 
Editör: TE Bilişim