Mezuniyet törenine, Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, Niğde AK Parti Milletvekilleri Selim Gültekin ile Yavuz Ergun, Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Niğde Cumhuriyet Başsavcı Vekili Mustafa Seymen, Üniversite Rektörü Prof. Dr. Muhsin Kar, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve birçok davetli ile öğrenci aileleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende ilk konuşmayı mezun öğrenciler adına İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü Birincisi Muhammet Furkan Bektaş yaptı. Muhammet Furkan Bektaş’ın konuşmasının ardından program üniversitemizde eğitim görmekte olan uluslararası öğrenciler adına Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü lisans mezunu Moustafa Alhamo Alsork’un konuşması ile devam etti.

Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar: “Çekim Merkezi Olmaya Çalışıyoruz”
Üniversite 15 Temmuz Milli İrade Meydanında gerçekleştirilen 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Mezuniyet Töreninde kürsüye çıkan Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar konuşmasına, milli iradeyi, demokrasiyi, huzur ve refahı hedef alan 15 Temmuz Darbe Girişimine karşı milletimizin gösterdiği mücadelede, başta adı üniversitemize verilen Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir olmak üzere, ülkemizin birliği, dirliği ve bütünlüğü uğruna canlarını feda eden bütün aziz Şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize acil şifalar dileyerek başladı.

Rektörümüz konuşmasının devamında, “Üniversite,  çeyrek asırlık bilgi birikimi, tecrübesi ve ileri araştırma merkezleri sayesinde, bilimsel ve teknolojik gelişmelere önemli katkıda bulunmaktadır. Paydaşları ile iyi ilişkiler ve özellikle Üniversite-Sanayi işbirliği alanında örnek olabilecek projeler gerçekleştirmekte olan üniversitemizde, uluslararasılaşma çabaları ile de çekim merkezi olmayı hedefliyoruz. Böylece hem üniversitemize hem de ülkemize daha fazla fayda sağlayabileceğimizi düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

Üniversiteyi ileri götürme gayretlerinin süreceğini aktaran Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar konuşmasına, “Üniversitemiz, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK), öncülüğünde oluşturulan ve her yıl düzenli olarak açıklanan Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksinde, yöneticilerimiz, akademisyenlerimiz ve idari personellerimizin çabaları sayesinde, ilk 50 üniversite arasına girmeyi başardı. Hedefimiz öncelikle Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksinin ilk 50 üniversitesi arasındaki yerimizi korumak ve ilerleyen yıllarda sıralamadaki yerimizi daha da yükseltmek olacaktır. Bunun için de durmadan çalışmaya devam edeceğiz” sözleri ile devam etti.

Rektör mezuniyet günü için ise “Hasat Günü” benzetmesinde bulunarak, harcanan tüm emeklerin karşılığı olarak öğrenciler, öğrenci aileleri ve üniversitemiz için bu günün bir hasat günü olduğunu ifade etti.

Rektör  Prof. Dr. Muhsin Kar gerçekleştirmiş olduğu konuşmasının son kısmında mezunlarımıza veda ederken, her ayrılığın aynı zamanda yeni bir başlangıç olduğunu da ifade etti ve “İmkanlarını her zaman sizler için seferber eden üniversitemiz ile iletişim halinde kalmalı ve başarılarınızın üniversitemizin gurur kaynağı olduğunu bilerek, güzel haberlerinizi her fırsatta hocalarınızla ve üniversitemiz ile paylaşın. Mezuniyetlerinizin sizin, aileniz ve ülkemiz için hayırlı olmasını dilerim” dedi.

Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir: “Üniversitemiz Başarısını İspatlamıştır”
Törendeki ikinci konuşmayı yapan Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir konuşmasına, mezuniyet töreninde ülkemizin aydınlık geleceği olan gençlerin sevincini paylaşmaktan dolayı büyük memnuniyet duyduğunu ifade ederek başladı.

“Üniversite TÜBİTAK öncülüğünde oluşturulan ve her yıl düzenli olarak açıklanan Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksinde ilk 50 üniversite arasına girerek büyük bir ilerleme kaydetmiş ve başarısını ispat etmiştir” ifadeleri ile konuşmasını sürdüren Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, konuşmasının son kısmında, “Mezun olan gençlerimizi yaşama en iyi şekilde hazırlayan ailelerinize ve başta Rektörümüz Prof. Dr. Muhsin Kar olmak üzere değerli hocalarımıza teşekkür ediyor, saygılar, sevgiler sunuyorum” dedi.

Ak Parti Niğde Milletvekili Selim Gültekin: “2023, 2053 ve 2071 Hedeflerine Ulaşmak İçin Üniversitelerimizin Çok Çalışması Gerekli”
AK Parti Niğde Milletvekili Selim Gültekin ise mezuniyet töreninde yapmış olduğu konuşmasının ilk kısmında, “Özgürce düşünen, adaletli, özgüveni yerinde, farklı fikir ve düşüncelere saygılı bir birey olma yolunda bir adım daha ilerlediniz. Şimdi ülkemizin gelişimine katkı sağlayacak yeni bir yola başlama zamanı geldi” dedi.

AK Parti Niğde Milletvekili Selim Gültekin konuşmasının devamında, “Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi, 27 yıllık bir geçmişe sahip, kurumsallaşmış, köklü, başarılı ve Niğde’mizin yüz akı bir üniversitemizdir. Üniversitemizin çalışmalarını yakından takip ediyor ve destek olamak adına elimizden gelen çabayı gösteriyoruz. Akademisyenlerimiz üniversitemizi gerek ulusal gerekse uluslararası alanda sürekli yukarıya taşımakta ve taşımaya da devam ediyor. Çalışmaları ile sadece bölgemiz için değil ülkemiz içinde değer üreten bir üniversite konumundadır” ifadelerine yer verdi.
AK Parti Niğde Milletvekili Selim Gültekin konuşmasını, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ortaya koymuş olduğu 2023,2053 ve 2071 hedeflerine ulaşmak için başta üniversitelerin çok çalışması gerektiğini vurgulayarak, “Sizlere olan güvenimiz tamdır. Yeni hayatlarınızın sizlere mutluluk ve başarı getirmesini temenni ediyorum” sözleri ile sonlandırdı.

Ak Parti Niğde Milletvekili Yavuz Ergun: “Gelenek Olmadan Gelecek Olmaz”
Törende kürsüye çıkan bir diğer isim olan AK Parti Niğde Milletvekili Yavuz Ergun, bir milletin en büyük gücü gençleridir diyerek başladığı konuşmasının devamında, “Bizler, gençlerimize 17 yıldır hizmet etmeyi kendine şiar edinmiş bir liderin etrafında toplanmış bir kadro olarak, geleneği olmayan toplumların geleceğinin de olmayacağının bilincindeyiz. Geleneklerimizden kopmadan geleceğe yatırım yapmaya devam etmekteyiz” dedi.
AK Parti Niğde Milletvekili Yavuz Ergun konuşmasının devamında,  üniversitemizin özverili çalışmalarını takdir ettiğinin altını çizerek, “Üniversitemizde eğitim almış olan genç kardeşlerimizin gözlerindeki heyecana bakarak, artık Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi için en yakın hedef ilk on üniversite içerisine girmektir” ifadesini kullandı.

Konuşmasının son bölümünde mezun olan gençlere tavsiyelerde bulunan AK Parti Niğde Milletvekili Yavuz Ergun, “Hayatta zorluklar her zaman olacaktır. Ne olursa olsun eğer siz bir aktör ve özne olma bilinci ile hareket edebilirseniz, bu sorunları çözecek kudrete, imkana ve akli yeteneğe sahip olursunuz. Öncelikle bunu hissetmeniz ve bu özgüveni oluşturmanız gerekli. Özgüveni oluşturmak için, ilmi altyapısını, ahlaki temellerini ve tarihi derinliğini eş zamanlı olarak inşa etmeniz gerekir. Bu hepimizin 21. Yüzyıldaki kollektif sorumluluğudur. Milletimize hizmet etme yolunda sizlere başarılar diliyorum” dedi.

Niğde Valisi Yılmaz Şimşek: “Niğde Ömer Halisdemir Üniversitemiz Parlayan Bir Yıldız”
Mezuniyet törenindeki son konuşmayı yapan Niğde Valisi Yılmaz Şimşek ise sözlerine başlarken, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitemiz, sürekli gelişen teknolojik altyapısıyla, hem eğitsel hem de araştırma faaliyetleriyle ve 900’ün üzerinde akademik personeliyle ilimizin gözbebeği, iç Anadolu bölgesinin parlayan yıldızı konumundadır, sözleri ile üniversitemizin gelişiminden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

“Türkiye’nin başat üniversitelerinden biri olma yolunda emin adımlarla yürüyen Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi başta Valiliğimiz olmak üzere ildeki diğer kurum kuruluşlarla işbirliği yaparak ilimizin sorunlarına çözüm üretme noktasında her zaman katkı sağlamış ve sağlamaya da devam ediyor” ifadelerini kullanan Niğde Valisi Yılmaz Şimşek konuşmasının devamında mezun olan gençlere ithafen, “Şüphesiz ki; her bitiş, bir başlangıçtır. Bugün sizler hayatınızda yeni bir başlangıca adım atıyorsunuz. Bundan sonra artık öğrendiklerinizi uygulamaya geçirerek kendi ayaklarınız üzerinde duracağınız yaşamın başka bir evresine adım atmaktasınız. Hayatınızın bundan sonraki diliminde hepinizin farklı farklı görevleri olacak. Kiminiz kamuda çalışacak, kiminiz kendi işini kuracak, kiminiz ise özel sektörde yer alacak. Fakat hepinizin en büyük ortak vazifesi Vatanımıza, bayrağımıza, devletimize sahip çıkmak olacak. Aziz milletimizin huzuru, refahı ve mutluluğu için gece gündüz demeden çalışmak olacak. Bu konudaki Sizlere olan inancımız tamdır” sözlerine yer verdi.

Niğde Valisi Yılmaz Şimşek sözlerine, “İnanıyorum ki ileride yapacaklarınız ile bizlerin, üniversitemizin ve ailelerinizin hep gururu olacaksınız. Sizlere inanıyoruz ve güveniyoruz. Yolunuz ve bahtınız açık, geleceğiniz aydınlık olsun” ifadeleri ile son verdi.

Konuşmaların ardından tören, üniversitede ilk üçe giren lisans ve ön lisans mezunu öğrencilere protokol tarafından başarı belgelerinin verilmesi ile devam etti.

Bölüm birincilerinin kütüklere plaka çakması, mezuniyet andının okunması, mezunlara başarı belgelerinin verilmesi ve kep atma töreni ile program son buldu.
 
 
 
Editör: TE Bilişim