Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşleri Hanımefendi Emine Erdoğan’ın himayelerinde yurt genelinde başlatılan Okuma Yazma Seferberliği kapsamında Niğde Halk Eğitim Müdürlüğünde eğitim alan kursiyerler, Vali Yılmaz Şimşek’i ziyaret ettiler.

Gerçekleştirilen ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Yılmaz Şimşek, Kursiyerlerin kısa süre içerisinde büyük yol kat etmelerinden ziyadesiyle memnun olduğunu belirterek;  kursiyerleri çabalarından ve isteklerinden dolayı kutladı.

“‘Öğrenmenin yaşı yoktur’ deyiminin en güzel örneği sizlersiniz” diye sözlerine devam eden Vali Şimşek; “Sayın Cumhurbaşkanımız ve eşleri Hanımefendi bu konuda bir meşale yaktılar. Bizlerin görevi ise okuma yazma oranını yüzde yüze çıkartmaktır.  İlimiz Niğde genelinde Halk Eğitim Müdürlüğümüzce farklı bölgelerde açılan okuma yazma kursları meyvelerini vermeye başladı. Çok sayıda kursiyerimiz eğitimleri tamamladı ve okuma yazmayı öğrendiler.
Vatandaşlarımızdan yeni kurslar açılması konusunda talepler gelmeye devam ediyor.  Bizlerde bu talepler doğrultusunda kurs açmaya devam ediyoruz. Göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı teşekkür ediyor, hepinize başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

Ziyarette, İstiklal Marşı’nı okuyan Kursiyerler ise başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşleri Emine Erdoğan’a, Vali Yılmaz Şimşek’e ve kursların açılmasında emeği geçen herkese teşekkür ettiler. 
 
Editör: TE Bilişim