Okuryazarlık seferberliği kapsamında verilen kursu başarıyla tamamlayan Toplum Ruh Sağlığı Merkezi sakinleri, sertifikalarını Niğde Valisi Yılmaz Şimşek ve Eşi Dr. Çiğdem Olgun Şimşek’ten aldılar.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde ülke genelinde başlatılan okuma- yazma seferberliği kapsamında verilen eğitimi başarıyla tamamlayan Ömer Halisdemir Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde hizmet veren Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’nde tedavi gören hastalar için sertifika töreni düzenlendi.

Düzenlenen törene, Vali Yılmaz Şimşek ve Eşi Dr. Çiğdem Olgun Şimşek, Bor Kaymakamı Bekir Sıtkı Dağ, Bor Garnizon Komutanı İkmal Albay Mustafa Kaplan, İl Sağlık Müdürü Dr. Ertan Değirmencioğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar, Niğde Ömer Halisdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Bilal Günaydın, Protokol Üyeleri ve Toplum Ruh Sağlığı Merkezi personeli ile kursiyerler katıldı.

Sertifika töreninde konuşan Vali Yılmaz Şimşek, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Eşi Emine Erdoğan Hanımefendinin himayelerinde başlatılan okuryazarlık seferberliğinin ilimiz Niğde’de de yoğun ilgi gördüğünün altını çizerek; "Farkındalık yaratılması açısından Toplum Ruh Sağlığı Merkezinde okuma- yazma kursunun açılmasını çok önemli buluyorum. Eğitimlerini başarıyla tamamlayan kursiyerimizi de ayrıca tebrik ediyorum” dedi.
Konuşmaların ardından kursiyerlere sertifikalarını takdim eden Vali Yılmaz Şimşek ve Eşi Dr. Çiğdem Olgun Şimşek Hanımefendi, yine Toplum Ruh Sağlığı Merkezinde tedavi gören hastaların yaptıkları ebru sanatı ve el işi ürünlerin sergisini gezdiler.


 
Editör: TE Bilişim