Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen TKY ve il genelinde düzenlenen Fotoğraf ve Tiyatro yarışması sonucu ödüller sahiplerini buldu.

 

İl Milli Eğitim Müdürlüğü Toplantı Salonunda gerçekleştirilen ödül törenine İl Milli eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, dereceye giren okulların idarecileri ve öğrenciler katıldı.

 

2012-2013 Eğitim Öğretim yılı TKY Uygulamaları ve Ödül Süreci kapsamında  Eğitimde Kalite Ödülü Yarışmasına başvuran Okul/Kurum ve Ekipler arasında İl Kalite Kurulu’nun yaptığı değerlendirme sonucu il dereceleri ve Teşvik Ödülleri belirlendi. Aynı zamanda il genelinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve NİFAD ortaklığı ile Niğde’nin doğal, tarihi güzelliklerini ve yerel değerlerini yaşatmak, öğrencilere fotoğraf sanatını özendirmek amacıyla düzenlenen “Anlat Niğde’ni” adlı Fotoğraf yarışmasında dereceye girenler ile Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen “Eğitimde Değerler Eğitimi Projesi” kapsamında yapılan “Liseler Arası Değerler Eğitimi Tiyatro Yarışması’nın ödülleri verildi.

 

Toplantı salonunda gerçekleştirilen ödül töreninde ilk olarak TKY Ödülleri verildi.Yılın Kaliteli Okulu/Kurumu kategorisinde Ulukışla 75. Yıl Ç.P.L. birinci, Bor Fahri Kirt Ortaokulu ikinci, Remide Yılmaz Atabek Anadolu Lisesi üçüncü oldu.  Eğitimde Kalite Ödülü Yarışması Yılın Kaliteli Ekibi kategorisinde 23 Nisan Havacılar İlkokulu (Güneş Değerler Ekibi) birinci, Bor Atatürk Anadolu Lisesi (İşler Güçler Ekibi) ikinci, Çukurkuyu Dr. Fatma Erol İlkokulu (Okulu Güzelleştirme Ekibi) üçüncü oldu. Teşvik Ödüllerinde ise Memnune Türker Altuncu İlkokulu, Karaatlı Şehit Şahin Yılmaz İlkokulu, Hacıabdullah Şehit Mustafa Avcı İlkokulu ve Ulukışla Kurtuluş Ortaokulu’nun oldu.

 

Anlat Niğde’ni adlı Fotoğraf yarışmasında ise Niğde Fen Lisesi’nden Mertcan Şengezer ve Cumhuriyet Anadolu Lisesi’nden Latife Selver Dalkılıç birinci, Niğde Atatürk Lisesi’nden Muhammet Teke ikinci, Yavuz Sultan Selim Anadolu Lisesi öğrencisi İbrahim Giray üçüncü oldu.

 

Liseler arası Değerler Eğitimi Projesi kapsamında 15 okulun katılımı ile gerçekleştirilen tiyatro yarışmasında ise Bor Atatürk Anadolu Lisesi birinci, Yavuz Sultan Selim Anadolu Lisesi ikinci ve Bor TOKİ Anadolu Öğretmen Lisesi üçüncü oldu.

 

Üçlü ödül töreninde konu ile ilgili değerlendirme yapan Milli Eğitim Müdürü Ekinci, “Burada dereceye girerek ödül alan herkesi tebrik ediyorum. Bu çalışmalar gösteriyor ki Niğde’de eğitimin her alanında öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin ortaya koyduğu gayret başarı var. Bu çalışmaların ilimizdeki her okula örnek olmasını diliyorum” dedi.

  

BOR ATATÜRK ANADOLU LİSESİ'NİN BAŞARILARI DEVAM EDİYOR

 

İlçemiz Mehmetçik Mahallesinde eğitim öğretim faaliyetlerini sürdüren Bor Atatürk Anadolu Lisesi  sosyal faaliyetlerde de adından söz ettiriyor.

Bor Atatürk Anadolu Lisesi Okul Aile birliği Başkanı Ümit KOCAOĞLU ; Gelecek yıl Anadolu Lisesinden ilk mezunlarını verecek olan lisemizde bu yıl son sınıflarımız genel lise öğrencisidir,Niğde genelinde LYS’de ilk 10 içine giren öğrencilerimize YGS’de başarılar dilerim. Ayrıca Niğde genelinde yapılan Eğitimde Kalite Ödülü Yarışmasında okulumuz  “ İşler Güçler “ ekibi ile il 2.si oldu.” dedi. İzmir Özel Ege Lisesinin her yıl düzenlediği Türkiye geneli proje yarışmasında okulumuz Kimya dalında “ Temiz Su , Temiz Hayat” projesi ile yarışmaya katılmış ve yarışma sonuçlarını ümitle bekliyoruz . Yine Niğde genelinde yapılan EDEP Projesi kapsamında okulumuz il 1.si olmuştur. Ödül olarak Ankara gezisi kazanmışlardır. Ayrıca     4006 TÜBİTAK Bilim Fuarları kapsamında, okulumuz Türkiye genelinde 1000 okul arasından proje etkinliklerine davet edilmiştir , 6 – 7  Mayıs Pazartesi ve Salı günü okulumuzda öğrencilerimiz tarafından hazırlanan 20 adet proje ile Bilim Şenliği düzenlenecektir.” diyerek başta Atatürk Anadolu Lisesi Okul Müdür Sami Adem olmak üzere idareci ve öğretmenlerine teşekkür etti.


 

Editör: TE Bilişim