Bor Veli Bengü İlkokulunda ‘28 Şubat Sivil Savunma Günü’ nedeniyle düzenlenen etkinlikte deprem, yangın alarmı, ikaz ve tahliye tatbikatları Okul Müdürlüğü ile Bor Belediyesi İtfaiye Amirliği ekiplerinin işbirliği içerisinde öğrencilere yönelik Sivil Savunma Tatbikatı yapıldı.

"28 Şubat Sivil Savunma Günü” etkinliği çerçevesinde öğrencilerin yangın-deprem gibi afetlere karşı bilinçli olmasını amaçlanıyor. Okulda yangın senaryosuna uygun olarak yapılan bir tahliye ve yangına müdahale tatbikatı gerçekleştirildi.

Tatbikat gerçeğini aratmayacak şekilde uygulandı.

Okulda acil tehlike ihbarıyla siren alarmının uzun aralıklarla çalmasıyla birlikte başlayan tatbikatta, okul içerisinde olası meydana çıkan yangın ihbarı ardından görevli personel ve görevlilerin kontrolünde öğrencileri ne yapmaları yönünde bilgilendirme uyarısıyla önceden öğretilen ilk yardım kurallarını hayata geçirerek öğrencilerin sağlıklı bir şekilde derslikler ve okul binası içerisinden güvenilir alan tahliyesini 50 saniye gibi kısa sürede izdiham yaşanmadan güvenli bir organizasyonla öğrenciler okul bahçesinde güvenli bölgeye alındı.

Heyecanlı bekleyiş mutlu sonla bitti.

Bor Belediyesi. İtfaiye Ekiplerince okul bahçesinde kontrollü alanda ateş yakılarak ilk yardım müdahalesiyle canlı görselde bulunuldu. Yangına müdahale görülmeye değerdi.

İtfaiye Ekipleri, kontrollü alanda ateş yakarak ardından, yaptığı tüplü yangın söndürme tatbikatı tüm öğrencilerin gözleri önünde uygulamalı eğitim gösterilip, gerekli uyarı ve tedbirleri anlatıldı.

‘Sivil Savunma Günü’ organizasyonunu yöneten okul öğretmeni Ümit Develi, tarafından tüm öğrencilerin güvenli bölgede toplanması ile birlikte Sivil Savunma Tatbikatının amacına uygun olarak öğrencilere, yangın, yangının etkileri ve bunlara karşı korunma önlemlerinde sivil savunmanın önemi, tanımı ve tedbirleri konularında eğitim verilerek, alarm ve ikaz işaretlerinin kullanımıyla birlikte planlı bir şekilde binaların boşaltılarak güvenli toplanma yerlerinde toplanmaların sağlanması, yangının nasıl söndürülmesi gerektiği öğrencilere uygulamalı eğitimi verildi.

'Sivil Savunma Günü' Tatbikatında olası yangın-deprem gibi afetlerde anında personel ve öğrencilere okullarda can ve mal kaybının en aza indirilmesi için eğitim verilerek derslikler, okul ve yurtların planlı bir şekilde boşaltılması ve önceden belirlenen açık alanlarda hiçbir izdihama yol açmadan öğrencileri toplanmaları sağlandı.

Öğrenciler, bu anları pür dikkat, anlamlı ve heyecanla takip etti. İtfaiyeci abilerinin katıldığı başarılı kurtarma çalışmaları bittiğinde öğrenciler hep birlikte alkış tuttular. Heyecanlı bekleyiş mutlu sonla bitti.

Okulda, sivil savunmanın anlamı ve önemi sadece sivil savunma haftasında değil, sene başında ve belirli aralıklarla tatbikat yapmakta daha faydalı olacağı görüşü bir kez daha anlam kazandı.

Organizasyonun başarılı bir şekilde gerçekleşmesi ile ilgili konuşan okul öğretmeni Ümit Deveci, '28 Mart Sivil Savunma Günü' nedeniyle etkinliğine katkıda bulunan Bor Belediye Başkanımız Sayın Serkan Baran Bey'e, Okul Müdürümüz Tayyar Arı Beye, Belediyemiz İtfaiye Amirliği ve Ekibine, okul öğretmenlerimiz, personellerimiz ve tüm emeği geçenlere okul ve öğrenciler adına teşekkür ediyor. Saygılarımızı sunuyoruz." Dedi.

Editör: TE Bilişim