Milli Eğitim Bakanlığı okula kayıt yaşı konusunda İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinde değişiklik yaparak erteleme yapabilmenin yolunu açtı.


27/08/2003 tarihli ve 25212 sayılı Resmi Gazete’ de yayınlanan Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinin 15 inci maddesinin ikinci fıkrasını değiştirmiştir.

Bu fıkra değişikliğinde; “Okul müdürlükleri, yaşça kayıt hakkını elde eden çocuklardan 66, 67 ve 68 aylık olanları, velisinin vereceği dilekçe ile; 69, 70 ve 71 aylık olanları ise, ilkokula başlamaya hazır olmadıklarını belgeleyen sağlık raporu ile okul öncesi eğitime yönlendirebilir veya kayıtlarını bir yıl erteleyebilir.” denmektedir.

4+4+4 Eğitim sistemi ile birlikte eğitime başlama yaşında bir önceki yıl yönetmelikte değişiklik yapılmıştı. Önceden 66 aylık ve üzeri çocuklara mecburi olan okula kayıt yaşı yeni düzenleme ile birlikte velinin isteğine bırakılmış oldu. 69-71 aylık olanlar ise ilkokula sağlık raporu ile ya okul öncesi kurumlara yönlendirilecek ya da kayıtları bir yıl ertelenecek.


 

Editör: TE Bilişim