NT Mağazaları ve Özel Sungurbey İlköğretim Okulu nun ortaklaşa organize ettiği, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün himayelerinde yürütülen ‘TÜRKİYE OKUYOR’ projesine katkı amacıyla  okul servisinde öğrenciler artık sesli kitap dinliyorlar.


Okuma alışkanlığının kazandırılması için gerçekleştirilen uygulamada bütün öğrenciler servis zamanlarını kitap dinleyerek geçirecek.

 Konu ile ilgili Okul Müdürü Eyüb GEDİK servis kaptanları ile bir toplantı yaparak uygulamayı anlattı. Yapılan toplantıda Gedik, "Okulumuz'daki uygulamanın Niğde' de ilk defa gerçekleştirildiğinin altını çizerek, "Niğde'de kitap okuma alışkanlığını kazandırmak için bir uygulama daha  başlatıldı. Niğde'de ilk defa okul servislerinde sesli kitap okutulacak. Bu uygulamada tüm okul servislerimizde  450 öğrenci sabahları servisle evlerinden alınırken ve akşam evlerine bırakılırken kitap dinlemiş olacak. " diye konuştu. Gedik, insanların kitapları hayatının merkezine oturtması gerektiğini ifade ederek, "Biz dinlemeyi seven bir toplumuz. Dinlemeyi seven toplumumuza kitap okumayı dinleterek sevdirmeye çalışacağız" dedi.



Editör: TE Bilişim