Niğde Valisi Ertan Peynircioğlu Niğde Merkez ve Merkeze bağlı köy ve kasabalarda bulunan ilk, orta ve liselerin Okul Müdürleri ve Okul Aile Birliği Başkanlarıyla Kültür Merkezinde bir araya geldi.

Niğde Valisi Ertan Peynircioğlu başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya Vali Yardımcısı Adnan Türkdamar, İl Jandarma Komutanı J. Albay İdris Tataroğlu, İl Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar, ilgili Kurum Müdürleri, Okul Müdürleri, Okul Aile Birliği Başkanları katıldı.

İl Kültür Merkezinde gerçekleştirilen ve açılış konuşmasını İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar’ın yaptığı toplantıda Okul Aile Birliği Başkanlarına ve Okul Müdürlerine seslenen Vali Ertan Peynircioğlu, Eğitimde en önemli faktörlerden birisinin Veliler olduğunun altını çizerek “ Bugünkü toplantımızın genel amacı siz velilerimiz ve eğitimcilerimizle birlikte İlimizdeki eğitim ve öğretim faaliyetlerini değerlendirmek, İlimizdeki eğitim düzeyini en üst düzeye çıkarmak, sıkıntı ve sorunları çözmektir.” dedi

Okul güvenliği, taşımalı ve pansiyonlu öğrencilere verilen yemek hizmetleri, okul kantinleri, destekleme ve yetiştirme kursları, okul sağlığı ve temizliği, kamu kaynaklarının kullanımında tasarruf tedbirlerine riayet edilmesi, öğrencileri milli ve manevi değerlere bağlı olarak yetiştirmenin önemi ve okul pansiyonlarına gelmeyen öğrencilerle ilgili yapılan iş ve işlemler gibi konu başlıkların görüşüldüğü toplantıda konuşmasına devam eden Vali Peynircioğlu; “İnsanoğlunun kıskanmadığı tek varlık evladıdır. İnsanlar bu dünyada çocukları için çaba harcar ve çalışırlar. Çocuklarımızın eğitimi için pek çok fedakârlığa katlanıyoruz. Netice itibariyle çocuklarımızın iyi yetişmesi anne babaların ve bizlerin görevidir.

İyi insanların bir milletin kaderinde ne derece etkili olabileceğini geçmişte gördük, günümüzde de görmekteyiz. Mümkün olduğunca çok kişiye ulaşmak gerekiyor. Burada da en önemli etken eğitimdir.

Tabi ki öğrencilerin Milli Eğitimin temel ilkeleri doğrultusunda yetiştirilmesi büyük önem arz ediyor. Hayatın her safhasında biz bunu sağlamalıyız. Topluma faydalı ve güzel ahlak sahibi çocuklar yetiştirmeliyiz. Hep birlikte çalışarak, işbirliği içerisinde bunu gerçekleştireceğiz.” şeklinde konuştu.
 

Editör: TE Bilişim